woensdag 8 november 2023

WERKZAAMHEDEN ISEBRANDTSHEERD GAAN EINDELIJK BEGINNEN


"De hekken zijn geplaatst, ze gaan starten met de werkzaamheden"

Het spel gaat op de wagen in de Isebrandtsheerd, na decennia gaat eindelijk het karakteristieke rode gebouw in genoemde straat dat dienst heeft gedaan als school (Doefmat) en buurtcentrum (Heerdenhoes) tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw.

Terzijde, altijd prettig als berichten bijna pasklaar worden aangeleverd. Zoals nu, Ricardo  kijkt op de voormalige schoolplein uit en ook ziet hij het rode gebouw dagelijks. 
Mooi vier foto's, tekstje en alles is zo op te laden met een stukje verleden erbij. Het gaat redelijk in het UMCG verder. Zware antibiotica, nu nog aanslaan.

Maar goed, dank Ricardo. Fronczek fotografie.

Behalve de openingszin van dit bericht schreef hij bij de afbeeldingen:

Vanaf 8 november zal de school in de bouwhekken gezet worden. In de periode 
aansluitend hierop wordt er gestart met de asbestsanering en de sloop van het gebouw. 
Sloop en nieuwbouw

De sloopwerkzaamheden duren naar verwachting zes tot acht weken Na de sloopwerkzaamheden wordt het terrein bouwrijp gemaakt. De verwachting is dat Nijhuis Noord in het 2e kwartaal van 2024 start met de nieuwbouw werkzaamheden

Afbeelding boven, de hekken zijn geplaatst. Links en rechts, zo gaat het er uit zien. Beneden, dronefoto boven het complex.

December vorig jaar was er een overeenkomst bereikt tussen Belangengroep Isebrandtsheerd en de gemeente Groningen. Lees nog eens dit bericht met links naar allerhande (moeizame) processen die eraan vooraf zijn gegaan.


Geen opmerkingen: