woensdag 1 november 2023

BEIJUMERWEG WORDT VERBREED EN WORDT GEEN DOORGAANDE AUTOROUTE

De Beijumerweg, loop, en fietspad dat zich al slingerend door een gedeelte van Beijum bevindt, met name in het Groene Hart, gaat van kleur veranderen. Het gaat gedeeltelijk van grijs naar donkerrood. En het zal worden verbreed. Afgezien van het middenstuk tussen het Pedaalpad en Beijumerweg 21 zal de weg worden verbreed naar vier meter. Met aan beide kanten bruine fietsstroken.

Dat is de uitkomst van een bijeenkomst die gisteravond werd gehouden in het Melsema-gebouw.

Het bericht met de aankondiging van de avond deed een paar weken geleden de nodige stof opwaaien.

Vooral de ongelukkige zinsnede over autoverkeer schoot bij menig Beijumer in het verkeerde keelgat. Want hoezo gaat de Beijumerweg tussen de noordelijke wijkring Amkemaheerd en de zuidelijke, Emingaheerd, een autoroute worden?

Het blijkt allemaal erg mee te vallen, al had de gemeente Groningen helderder mogen communiceren over de plannen en het mogelijke autoverkeer.

Er kwamen gisteravond weinig mensen opdagen om mee te praten over de plannen. De wijk telt ca 14.000 en de Beijumerweg is van alle Beijumers, en niet alleen van de omwonenden.

Lees desgewenst de reacties van Huizenga. Lottie Herfkens stuurt vanavond nog een verslagje over gisteravond op.

In elk geval al ter geruststelling van veel Beijumers, er  komt geen druk autoverkeer over de Beijumerweg, en zeker ook niet bij basisschool de Heerdstee.

Geen opmerkingen: