maandag 28 augustus 2017

MULTICULTUREEL VOETBALTOERNOOI IN BEIJUM OOST"Dit toernooi is georganiseerd om mensen van verschillende culturen samen te brengen."
Aldus de enthousiaste jongeman die het voetbaltoernooi in de kooi naast de Sporthal afgelopen zondag heeft georganiseerd.

Hij heeft bekendheid omdat hij vaker voetbaltoernooien in en rond (Barmaheerd, Kardinge) heeft georganiseerd die een multicultureel karakter hebben.

Afgelopen middag (zondag) was het gezellig druk bij de Sporthal en de aangrenzende voetbalkooi. Er stond een partytent, er werden kippenpoten op een barbecue-bak gelegd, er was wat te drinken, toeschouwers keken naar de verrichtingen in de kooi en vermaakten zich met de voetballertjes en met elkaar.

Een trotse dame die aanwezig was: "Er spelen Fc-Groningen-spelertjes mee die in Beijum wonen." Ze wees op de kooi, zie foto's rechts beneden en helemaal beneden.

Dat Beijum een kweekvijver is voor voetbaltalent is bekend. De familie Bacuna heeft bijvoorbeeld sterke wortels in de wijk, zie nog eens dit bericht

De Beijumkorf is wel eens Nederlands kampioen schoolvoetbal geworden, zie nog eens dit bericht
En dat Beijum de FC-Groningen Buurtbattle wint komt ook voor, zie hier

Voetballen kan verbinden en voor eigenwaarde zorgen (vooral als er gewonnen wordt..)
De interculturele voetbaltoernooien die af en toe worden gehouden zorgen voor binding en samenhang in de wijk.
Geen opmerkingen: