maandag 28 augustus 2017

SPIJKER & SPELWEEK BEIJUM 2017 VAN START


 Onder hoog zomerse temperaturen is de Spijker en Spelweek van Beijum om 13 uur vanmiddag op het terrein van het Trefpunt van start gegaan. Zo'n 150 kinderen uit Beijum kunnen zich vier dagen lang voor een zeer zacht prijsje in eigen wijk vermaken. Met hout, met een uitstapje, met genoeg (veel met dit weer) te drinken, elke dag een lunch, muziek, dans.

Muziek en dans? Ja, zie bovenste foto, vanmiddag omstreeks genoemd tijdstip gemaakt.
Eerst even, wat goed uitgekiend, praktisch het hele terrein lag en ligt na het middaguur in de schaduw. Lekker rustig beginnen en het hout nog even het hout laten?

Niks ervan, medewerker Ricardo joeg de deelnemertjes direct in het zweet met een soort van flashmob. Terzijde, hoe hij dat deed was fantastisch, drie maanden geleden getrouwd, en hoe hij met kinderen omgaat belooft veel goeds voor het vervolg van zijn huwelijk....Daar rolt vast een prima vader uit.
Zie ook de mini-video beneden (en de foto boven).

Allemaal mooi en wel om 13 uur beginnen, maar een Spijker en Spelweek waar 150 kinderen op af komen vergt de nodige voorbereiding. Zie ook afbeeldingen links en rechts, er moeten 150 kindermaagjes gevuld worden.

Foto beneden, de crew van het vier dagen durende evenement bereidde zich tegen kwart over twaalf voor op de invasie.

Het is toch wonderbaarlijk hoe met zo weinig budget (8.50 euro per kind) een mini-vakantie als deze in eigen wijk georganiseerd kan worden. Wat een inzet, dames en heren!
Geen opmerkingen: