woensdag 30 augustus 2017

WETHOUDERS HELPEN MEE MET HEROPBOUW TIMMERDORP BEIJUM


"Ik was vanochtend in een winkel in Lewenborg, er kwam een wildvreemde vrouw op me af die me op Beijumnieuws had gezien en ze gaf me spontaan dertig euro voor de kinderen die aan de Spijker en Spelweek mee doen. Het had de mevrouw enorm geroerd."

Vrijwilligster Liesbeth was vanmiddag tegen een uur zichtbaar onder de indruk van de goedgeefsheid. De blogger liep door het Trefpunt en over het terrein en nergens kwam hij nog bedrukte kinderen of ouders tegen. Liesbeth: "Maar er zijn vanochtend wel een paar traantjes geplengd."

Op het terrein ontwaarde ondergetekende drie in het oranje gestoken heren. De wethouders Roelof van der Schaaf en Joost van Keulen waren aan het meehelpen om het timmerdorp op het terrein van het Trefpunt opnieuw op te bouwen.

Zie ook de video. Kinderen zijn flexibel en kunnen zich meestal goed aan allerlei omstandigheden aanpassen, ze timmerden weer dat het een lieve lust van.
En de vrijwilligers, die rechten de rug en zetten zich net als voorgaande dagen in om de 150 kinderen een prettige actieve vakantiedag in eigen wijk aan te bieden.

Naar verluidt gaat de gemeente Groningen de kinderen in de herfstvakantie iets extra's aanbieden.
Iedereen spant zich in om het negatieve in iets positiefs om te buigen. De krachtige wijk Beijum laat zich niet door een paar vernielzuchtige heerschappen van de wijs brengen.

Zie video

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De derde heer is Ruud van Erp, de stadsdeelco├Ârdinator van Oost (Noorddijk + Meerstad).

De stadsdeelwethouder van Oost, Mattias Gijsbertsen, ontbreekt. Misschien is hij nog met vakantie of hij had andere verplichtingen.

Wel een sportief gebaar van deze drie heren in functie.

Anoniem zei

Hebben de politiek bestuurders ook gesproken met mogelijke veroorzakers van de vernielingen, of is er alleen aandacht voor slachtoffers? Heel Beijum weet wie er 's-avonds altijd rondhangen bij Trefpunt. Deze kunnen vast meer informatie geven, of zijn mogelijk zelfs verantwoordelijk. Jaloezie of niks anders te doen? Mooie weer gaf ook al elders in de wijk onrust afgelopen week.