woensdag 16 augustus 2017

URBAN TOURS VANUIT NOORDERZON NAAR DE WIJERT


Beijum werd een jaar geleden aangenaam verrast door vier fiets-excursies die 'Ontdekkingsreiziger van het alledaagse' Bram Esser vorig jaar vanuit Noorderzon naar de grootste en groenste wijk van Groningen verzorgde. Beijum stond aangenaam in de schijnwerpers, tientallen deelnemers keken hun ogen uit en waren overwegend erg enthousiast over wat ze te zien kregen tijdens de Urban Tour. 

Zie nog eens dit bericht.
De Urban Tours gaan dit jaar op herhaling.

Afgelopen maandag trof de Beijumblogger het duo Bram Esser en Wabbesch Wabbesch op de hoek Vismarkt/Guldenstraat in de binnenstad. Roze shirtjes aan met opschrift 'Residentie de Wijert.' Elk een kleurrijke feestelijke ambtsketting om.
Zie foto.
Vorig jaar op de fiets naar Beijum....
Wat is de bedoeling heren? "We gaan dit jaar vanuit Noorderzon en Platform Gras een paar Urban Tours naar de Wijert organiseren, net als wat we vorig jaar in Beijum deden." Ok, weer op de fiets? "Nee, we gaan er dit keer met de bus naar toe."
Ik bedoel het niet onaardig, maar wat is er nou in de Wijert te beleven? Het is toch geen bonte wijk zoals Beijum?

"Van alles, let jij maar eens op."

Ondergetekende kreeg associaties over de veelbesproken Vondelflat in genoemde wijk. Zouden Esser en Wabbesch Wabbesch daar als bejaardenmakelaars (zie tekst Gezinsbode onder) ook langs gaan? Gaan ze er misschien maaltijden uitdelen? 

De heren deden er zeer geheimzinnig het zwijgen toe. "We verklappen niks, dan moet je maar mee gaan."

Vorig jaar op bezoek bij bewoner Bryan...
Dat lijkt de blogger na enkele overwegingen en veel nieuwsgierigheid een strak plan, wellicht gaat hij een der avonden mee om verslag te doen.
De Tours naar de Wijert zijn aanstaande vrijdag, zondag en maandag. Kaarten via https://www.noorderzon.nl/

(Bram Esser en Wabbesch Wabbesch zijn o.a. bekend van hun Opduiktv-bijdragen voor talkshow Stand van Stad)

Uit de Gezinsbode (Jos Jansen op de Haar) van 19 juli:

Met een nieuwe serie Urban Tours is Platform GRAS terug met expedities door de stad, verzorgd door vier bijzondere duo’s. De Urban Tours zijn op 18, 19, 20 en 21 augustus. Zie ook noorderzon.nl.


Bram Esser en Wabbesch Wabbesch vormen het vierde duo. Vorig jaar maakte Bram een avontuurlijke fietstocht door Beijum. Het wordt dit jaar een tocht door De Wijert, een wijk uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. “We hebben een bus geregeld via Arriva (negentien personen) en daarmee willen we als bejaardenmakelaars door de wijk. We gaan De Wijert aanprijzen als perfecte plek om je als oudere te vestigen. Dat wordt de kapstok om andere verhalen aan op te hangen. Dat met die bus moet nog blijken…
Kaarten (7 euro) zijn sinds maandag verkrijgbaar via noorderzon.nl en in het Noorderzon Ticket- en infocentrum in het Grand Theatre aan de Grote Markt 35.

Geen opmerkingen: