donderdag 31 augustus 2017

VROLIJKE DAG VIER IN TIMMERDORP BEIJUMDe meest memorabele Spijker en Spelweek, voorheen Bonte BeijumExpress, uit de geschiedenis van de wijk Beijum loopt langzamerhand ten einde. Op het terrein van het Trefpunt wordt als een bezetene door kinderen getimmerd en gezaagd om hun bouwwerk in Timmerdorp Beijum te voltooien of nog meer te verfraaien.

De vrijwilligers stralen er weer over en de kinderen lijken geen centje pijn te hebben opgelopen door de onverkwikkelijke vernielingen die op dinsdagavond werden aangericht toen een stel dwazen het hele houten dorp plat walsten.

Kinderen zijn flexibel en weten zich gemakkelijker aan veranderende omstandigheden aan te passen, en als het goed is hebben zevenjarigen nog geen opgestapelde frustraties, angst en schrik.

De Beijumblogger maakte tegen het middaguur een rondje over het terrein en zag alleen maar genietende kinderen.

Er waren ook binnenactiviteiten en de vrijwilligers stonden in de keuken van het Trefpunt te koken, bordjes met eten uit te delen of in de zaal met de kinderen te eten.
Zie de video om een impressie te krijgen.

"Dit is Beijum." Aldus een vrijwilligster. Met een ondertoon van 'en Beijum is niet die rotzooi die een enkeling aanricht.'

De veerkracht van de vrijwilligers en deelnemende kinderen was en is bewonderenswaardig. "Maar we hebben dan ook zoveel steun van mensen en van de gemeente Groningen gehad."

Het bericht over de vernielingen bij Kinderdorp Beijum heeft de landelijke pers gehaald, zie NU.NL

Vanmiddag om 16.00 uur wordt de Spijker en Spelweek afgesloten.
Geen opmerkingen: