zaterdag 31 augustus 2019

NOG STEEDS HEET, NOG STEEDS RACEN OP DE WIJKRING


Je kunt ze moeilijk op de foto zetten, ze zijn immers voorbij gevlogen voor je je camera hebt kunnen pakken en richten. Maar je zou ze soms, de aso-wijkring-racers.

Je kunt de neiging krijgen om ze pontificaal te fotograferen en ze met naam en toenaam ergens op internet te zetten met de tekst: "Hallo...hier zijn wij, de aso's van Beijum. Wij racen op onze motoren en brommers omdat wij dat willen. Wat een ander daarvan vindt of denkt interesseert ons niet, wij doen waar we zelf zin in hebben. Fuck you Beijum en de 14.000 inwoners, we gaan alleen voor onze eigen lol."


Het kon wel eens de laatste echte hete dag van het jaar zijn, al weet je dat nooit met het huidige klimaat.

Dat de wespen om je kop zoemen in de tuin is irritant, maar dat is all in the game. De natuur.

Maar, en er komen vrij veel klachten uit de wijk los, dat een paar gekken menen met zeventig tachtig km/uur of harder over de wijkring te moeten loeien, dat is een heel ander verhaal.

Foto is iets voor drie uur vanmiddag gemaakt, de noordelijke wijkring. Een heerschap op een gedeeltelijk blauwe motor scheurde voorbij. Natuurlijk geen helm op.

Niet alleen overdag, ook later op de avond, als kinderen en andere Beijumers willen rusten of slapen.

Stelletje aso's.

Update 22.30 uur, twee reacties...
Ik heb in het mortuarium gewerkt, denk niet dat ouders mee willen maken om hun kind met een plamuur mes van de straat te halen.
Gemeente doe hier iets aan. Top punt is bereik.


Een ander: Drie maal daags een nekschot.

7 opmerkingen:

Renze. zei

Het zijn echt niet een paar gekken hoor als je ziet hoe hard hier soms voor de deur word langs gereden dan denk ik soms half beijum rijd hier zo hard langs vooral het stuk vanaf de benzine pomp naar de ring, snap ook niet dat hier niet een keer politie gaat staan met een laser.

Henk Kamminga zei

En is er dan niemand in uw wijk die de telefoon pakt, en de politie belt?

Bert zei

Al zo vaak gedaan, zelfs geregeld dat er een tijdelijke snelheidsignalering kwam. Echter dat hielp niks. Laseren, flitsen helpt wel, pakkans verhogen plus er voor zorgen dat de wijkring geen voorrangsweg meer is. Drempels plaatsen mocht niet vanwege het comfort voor de bussen. Ook belemmert dat de hulpdiensten. Begrijp ik...handhaven dus

Anoniem zei

Zeker, maar zij moeten ook een heterdaat hebben. Heel vaak aan de telefoon gehangen.

Anoniem zei

Klootzakken hufters ophangen die lui

Han zei

Meneer/mevrouw ‘ophangen die lui’ wil terug naar de tijd vóór de afschaffing van de doodstraf? Toen waren er hoogstens dravende paarden. Of is het gewoon een zure oprisping van Anoniem? Het spijt me: ik ga de boel na zo’n oprisping niet opruimen. Sterkte, beste man/vrouw.

Anoniem zei

Zover mij bekend staat de wetgeving helaas niet toe dat er webcam opnames worden gemaakt van de openbare weg. Anders zou ik zeggen, iedereen die een webcam heeft en langs de wijkring woont, richt dat ding op de wijkring. Komt er een aso voorbij staat het op beeld (hopelijk met kenteken) en kan de politie verder actie ondernemen. Wat mij betreft motor/auto en rijbewijs afpakken, nooit meer teruggeven en ze met een tandenborstel het achtergelaten rubber op de wijkring laten verwijderen.

Als de politie niet in staat is onopvallend actie te ondernemen, dan is dit wellicht een optie.