zondag 2 juli 2023

ER KOMT EEN NIEUW POLITIEBUREAU TE KARDINGELezer stuurde eergisteren de foto's. 

Je kunt beter niks met de politie te maken krijgen, maar als je ze nodig hebt is het wel zo handig om te weten waar je ze kunt vinden.
Telefonisch, via internet maar ook in het fysieke bureau waar ze zitten.

Beijum valt onder Basisteam Groningen-Noord.

Dat team, beter gezegd die teams, zitten nu nog einde Korreweg (vanuit Beijum gezien) en aan de Parkallee in Kardinge. Nabij Lewenborg, neem het fietspad tussen sportcentrum Kardinge en de Kardingerplas die kant op om het te vinden.

Aan de Eenrummermaar wordt een nieuw bureau 'gebouwd', ter vervanging van de Korreweg en de Parkallee. Beter gezegd, een voormalig kantoorpand gaat na renovatie dienst doet als politiebureau.

In het nieuwe gebouw zal ook een leer- en ontwikkelplek voor politiestudenten komen. Er zal ook een digitale gedeelte in het bureau komen, online verbinding houden met een wijk als Beijum en digitale criminaliteit bestrijden worden steeds belangrijker.

Naar verwachting zal het nieuwe bureau begin volgend jaar worden geopend. Met name de binnenkant van het gebouw zal leeg gestript worden en daarna nieuw ingericht. Zonnepanelen op het dak, een nieuwe inrichting voor de omgeving van het pand....de politie gaat met de tijd mee.

Afbeelding rechts via Maps, het nieuwe bureau blijft in de buurt. Van de Parkallee naar de Eenrummermaar (rode druppel) is niet ver.

Geen opmerkingen: