zaterdag 22 juli 2023

FEEST BIJ MOMENTUM TE KARDINGE (Aegir)

Er klinkt gezang vanuit het Kardingerpark richting Beijum, het draagt een feestelijke sfeer uit. Het is al weer een tijd geleden dat er een feestje werd gevierd maar het is weer eens zover. Het speelt zich af in en rond Momentum.

Honderden fietsen, veel tenten, een betrouwbare bron: er komen ongeveer 800 mensen op af.

Weest niet bang Beijumers, het is geen feest van Vindicat, het is een beschaafd feest. Gaat dee blogger tenminste van uit.

Zie ook een der foto´s, het zal niet voor niks CHIQUEFEEST heten.

Samen met de foto's werd onderstaande aankondiging meegestuurd.

Chique dag

Op 22 juli is het flaneren geblazen. In je opperbeste mediterraanse outfit verschijn jij met ploeg, date of alleen aan de Kardingerplas. Vanaf 13:00 uur wordt iedereen verwacht bij Momentum, Bieskemaar 2a te Groningen en wees optijd want om 14:30 uur sluiten de deuren en genieten we van live muziek onder het genot van een drankje. Auto’s en fietsen kunnen geparkeerd worden op de daarvoor aangewezen plekken. ‘s Avonds verhuizen we het feest naar het lustrumterrein op de Stockholmstraat 10. Daar is iedereen met een nacht ticket vanaf 21:15 uur welkom. Hier herleef of beleef jij Aegir tot diep in de nacht.

Waar dat precies staat weeet deze blogger even niet, waarschijnlijk via https://www.momentumpadel.nl/nl/

De nieuwste aanwinst van Kardinge kent een roerige start.

Zie ook nog eens dit bericht

Niet verkeerd, eindelijk doet Momentum waar het voor bedoeld is, het Kardingerpark laten bruisen. Actie in de tent, reuring.

Feest.
Update 16:20 uur, het is een lustrumfeest van Aegir...https://www.aegirlustrum.nl/lustrumweek Groninger Studenten Roeivereniging.
 
Update 16.25 uur.  Ricardo Fronzcek maakte onderstaande overzichtsfoto. Via zijn drone.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

De Groninger Studenten Roeivereniging Aegir heeft circa 900 leden en is een belangijke officiƫle subvereniging van het Groninger Studenten Corps Vindicat atque Polit.

Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/G.S.R._Aegir

De opkomst in Kardinge viel behoorlijk tegen. Mede vanwege de regen.