maandag 3 juli 2023

HOOG BEZOEK BIJ DE KORREWEGBRUG

Daar staat hij, minister Mark Harbers, derde van links. Boven op een fiets- loopbrug bij waar tot mei 2021 een gezonde brug lag.

Uit belangstelling, krijgt deze blogger mee. Bezoek was geheim gehouden. Lezer kwam toevallig voorbij en fotografeerde.

Er wordt deze dagen archeologisch onderzoek verricht in de omgeving van de brug.
Update 16.45 uur.  Het is bijna wrange humor....Harbers twittert dat Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen keihard werken aan een oplossing. Zo hard dat we over een half jaar waarschijnlijk een noodovergang tegemoet kunnen zien...Voor Kerstmis 2022 zou er een hellingbaan liggen....

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Nee, de minister schrijft op Twitter: "Rijkswaterstaat en de gemeente werken hard aan een tijdelijke verbinding, die naar verwachting eind 2023 af is."

Eind 2023: dat is over een half jaar! Geen anderhalf jaar, zoals jij denkt of vreest.

De vraag is of een half jaar een realistisch tijdpad is. "Naar verwachting" duidt op twijfel bij deze minister. Het zal wel voorjaar 2024 worden.


Zie verder:

https://www.oogtv.nl/2023/07/harbers-en-heijnen-snuisteren-op-suikerterrein-en-gerrit-krolbrug/

Kees Huizenga zei

Gisteren is een enorme communicatiefout gemaakt. De voorzitter van het Platform Gerrit Krolbrug, die tevens voorzitter is van de Bewonersorganisatie De Hunze/Van Starkenborgh (de BHS), werd niet uitgenodigd om met de minister van Infrastructuur & Waterstaat te spreken over de "Jansonbrigde" (een tijdelijke brug op ongeveer 100 meter afstand van de fietsbruggen). Ik doel op de bevlogen heer Chris van Malkenhorst.


Zie in dit verband:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1038786/omwonenden-teleurgesteld-over-haags-bezoek-gerrit-krolbrug


Waarom heeft wethouder Philip Broeksma de heer Van Malkenhorst genegeerd? Oprechte excuses zijn volgens mij noodzakelijk.

Kees Huizenga zei

Het is mogelijk dat door de demissionaire status van het rampkabinet-Rutte IV er geen extra geld gaat komen voor een tijdelijke noodbrug, zoals de Jansonbridge van de BHS. Tenzij deze brug wordt gefinancierd door het Nationaal Programma Groningen (NPG). Omdat de wijken Lewenborg en Beijum in een aardbevingsgebied liggen.