zaterdag 29 juli 2023

WONEN ER IN BEIJUM OOK AUTONOMEN EN SOEVEREINEN?

 Er is een verbazingwekkend nieuw en enigszins verontrustend maatschappelijk fenomeen gaande.

Mensen die zich totaal afkeren van de Overheid, geen belasting betalen, geen huur of hypotheek, geen autobelasting, geen ontroerend goed belasting, etc.

Zal het een voortvloeisel zijn uit het coronatijdperk? De periode waarin doorgedraaide mensen 'zelf onderzoek' gingen doen? En die door hun waanachtigheid en achterdocht (alles van de overheid wantrouwen, de wetenschap, de politiek, de journalistiek, enz) zich totaal in hun Eigen Gelijk-bubbel hebben teruggetrokken? De lezer kent het wereldje waarschijnlijk wel, Great Reset, een Agenda 2030, tribunalen. Ongezonde denkwijzen, als je het deze blogger vraagt.

Tegenwoordig heb je 'autonomen en soevereinen.' Merkwaardig in het kwadraat.

Via Involon.nl

De autonome burger gelooft dat de Nederlandse wet- en regelgeving niet op hen van toepassing is en dat de overheid geen macht over hen mag uitoefenen. Autonome mensen willen in vrijheid leven en zich onttrekken aan het 'systeem' waarin zij leven. Dat betekent ook dat zij financiële verplichtingen waarvan zij vinden dat ze daar nooit toestemming voor hebben gegeven, zoals het betalen van belastingen, uit de weg gaan. Die zouden alleen maar dienen om de staatskas te spekken. 

Vreemd, ze willen geen wappies worden genoemd. Zelfde site:

Het concept van de soevereine en autonome mens kennen we al meer dan 10 jaar. Ze worden vaak onder de categorie “wappies” geschaard. Een wappie is een (spottende en kleinerende) term die wordt gebruikt om mensen te beschrijven die volgens anderen in complottheorieën geloven, pseudowetenschap aanhangen of buitenissige opvattingen hebben over bepaalde onderwerpen, zoals gezondheid, politiek of maatschappij. De autonome en soevereine mens wil zeker geen wappie worden genoemd.

Deze blogger is uiterst nieuwsgierig naar de mens achter een autonoom of soeverein. Graag zou hij iemand willen interviewen die deze levensstijl hanteert. Kan natuurlijk anoniem.

Deze blogger vraagt zich met name af of de autonomie en soevereiniteit eenrichtingsverkeer is, of dat dit twee kanten opgaat.

Stel je hebt kinderen, ga je dan de kinderbijslag ook weigeren? Je ligt na een ongeluk op straat, moet de ambulance dan wel komen om je naar het ziekenhuis te vervoeren? Moet die verfoeide Overheid wel je vuilnisbak komen legen? Of ga je dat allemaal autonoom regelen?

Beijumnieuws@hotmail.com

Rechter afbeelding van de Gelderlander

Afbeelding links....https://youtu.be/ndnDZ6m-x-4

Deurwaarders krijgen met soevereinen en autonomen te maken

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je soeverein wappie bent is correct Nederlands schrijven zeker ook uit den boze?

Anoniem zei

Een soeverein wappie mag overal wildplassen en naakt buiten lopen.