woensdag 12 juli 2023

VOORTUREND ONGEMAK ROND RING OOST
 Is het wel verantwoord om een wijk als Beijum met redelijk wat vertraging te kunnen bereiken?

Dacht deze blogger vanmiddag, de aanhoudende situatie rond Ring Oost te aanschouwen. Je zult maar met spoed een ambulance of brandweerauto nodig hebben....

Bovenstaande foto werd eerst door een lezer opgestuurd. Vanaf het Heerdenpad noordwaarts bekeken. Geen wonder dat er niet gereden kan worden van noord naar zuid (Hoogezand, Julianaplein). Er wordt volop gewerkt, zo te zien komt er een nieuwe teerlaag op de weg.

Rechts op de foto is de afrit naar Beijum Noord te zien. Een baan rijdt naar het noorden (Ring Noord, Eemshavenweg, etc.).

Maar kijk aan, die rooie auto, die komt toch vanuit het noorden?

Ja, uitgezocht, als je eerst naar de rotonde plus afslag Bedumerweg rijdt, kun je via een strook via de noordelijke ring over de oostelijke ring naar zuid rijden.

De charmante chauffeuse van deze blogger wilde even een bezoekje aan Winkelcentrum Lewenborg brengen. 
Via Zuidwolde en Noorddijk is zo'n gedoe, zie ook het bericht van eergisteren

Op naar de Bedumerweg. Maar daar aangekomen was te zien dat verkeer richting zuiden, een baan, stil stond. 
Dan maar via een stukje Indische Buurt, Korrewegwijk en de Oosterparkbuurt (Floresstraat) naar de Oosterbrug. Stukje Ulgersmaweg en via de Akeleiweg naar kruispunt Lewenborg om door te rijden naar het gelijknamige winkelcentrum.

Daarna terug naar Beijum. Direct via de oostelijke ring? Nee, stukje busbaan pakken naar kruispunt Kardinge. Mag niet, maar wie vrij is van zonde werpe de eerste steen.

Blogger nam de rechter afbeelding vanaf busbaan Lewenborg-Kardinge. Er werd gewaterskied, en de plas en toren lagen en stonden er mooi bij.

Via kruispunt Kardinge was het een peulenschil naar huis. Gewoon de lange afslag naar Beijum Zuid volgen. Zie afbeelding beneden.

De werkzaamheden worden niet voor niks gedaan, maar vervelend is het wel. Blijft de vraag, hoe bereiken hulpverleningsdiensten zo snel mogelijk Beijum?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik juich burgelijke ongehoorzaamheid in de vorm van het gebruikmaken van de busbaan van harte toe.

Anoniem zei

De brandweer en ambulance kunnen gewoon via de busbaan.

Anoniem zei

Brandweer en ambulance gaan niet gewoon via de busbaan. Het was er vanmiddag nogal druk met verkeer dat van twee kanten kaam.

Anoniem zei

En wat nu als je pech of een ongeluk krijgt op de busbaan? Dan is onze noodader ook nog eens afgesloten. Niet verstandig en zeker niet aan te raden. Volg gewoon de regels op.