vrijdag 31 december 2021

DE JAARWISSELING VAN 2021-2022

 Niets duidt er op dat Beijum een onrustige jaarwisseling tegemoet gaat. Al weet je het natuurlijk nooit. Corona, onvrede, agressie, je kunt niks uitsluiten. Een vuurwerkverbod dat niet te handhaven is....

De publieke brievenbussen van Post.nl zijn inmiddels afgesloten, en in tegenstelling tot vorig jaar zijn de tientallen brievenbussen aan weerskanten van de Wibena-flat dit keer niet dichtgetimmerd. Was vorig jaar gedoe om, zie nog eens dit bericht (foto links).

De publieke afvalcontainers zullen vandaag ook afgesloten worden.

Deze blogger zal trachten de komende jaarwisseling in de grootste wijk van Stad zo goed mogelijk in woord en beeld via Beijumnieuws te verslaan.

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.

De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.
Ook werden zeecontainers op winkelplein Beijum West neergezet zodat baldadige jeugd niet de confrontatie met de ME kon aangaan en er een kat en muis spel konden spelen. Het winkelcentrum werd steevast dichtgetimmerd met oud en nieuw.

Sinds vijf jaar is er een kentering gaande. Er was geen feest en geen muziek (behalve voor corona in de cafés) bij het winkelcentrum. Het dichttimmeren van de ramen gebeurt al jaren niet meer (winkelcentrum).

Foto's met eventuele tekst zijn welkom via Beijumnieuws@hotmail.com

Geen opmerkingen: