vrijdag 3 december 2021

DONKERE AVONDEN, ELPEETJE DRAAIEN (o.a. uit de Kringloop)Elpees zijn weer helemaal in. Deze blogger kent zelfs twintigers die muziek op de bekende ronde vinylplaten kopen.

Zo af en toe kun je in onze kringloopwinkel ook een pareltje voor een habbekrats op de kop tikken. Het grootste gedeelte der daar aanwezige platen bestaat uit smartlapperij en klassieke muziek. Maar het kan een keer bingo zijn.

Foto boven, je moet er van houden. Rechts Alexander Curly, in 1972 had hij een hit, hij zou nooit meer zuipen, want hij was ziek van sigaretten en bier.

Links, Once upon a time in the west, de oeroude wraak-western

Links, een evergreen, Paul Anka van put youre head on my shoulder 
Daarnaast wijlen Robert Long van o.a. Jezus Redt

Houdt deze blogger alleen van zoetsappige muziek? Nee, er ligt een elpee, van Led Zeppelin, meerdere van Deep Purple, AC DC, Pink Floyd en Rory Gallagher in de kast. Wat te denken van Black Sabbath met Paranoid?

Het mooie van oude elpees draaien is dat de muziek je terug kan brengen naar vervlogen tijden, de blogger heeft in de loop der jaren ruim driehonderd elpees uit de jaren zeven, tachtig en negentig van de vorige eeuw verzameld.

Hij had ze bijna niet meer gehad, een jaar of tien geleden dacht hij 'als je toch alles via YouTube kunt bekijken en beluisteren, waarom het spul dan bewaren? Neemt toch kastruimte in beslag?'

Gelukkig heeft hij ze toch niet weggedaan. Niet zozeer vanuit economische motieven, hij ziet sommige langspeelplaten die hij in bezit heeft voor meer dan 40 euro in de binnenstad in de winkel liggen, maar meer omdat het beluisteren van de elpees genot met zich meebrengt. Koestering.

Welke concerten heeft deze blogger zoal in eigen Stad gezien? Oosterpoort, Evenementenhal...
Bob Dylan, Van Morrison, Supertramp, Randy Newman, King Crimson, The Soft Machine, The Dubliners, Herman Brood natuurlijk, BLØF (2019, eigen video, en...niet gezien maar wel gehoord, want de wind stond gunstig, twee juni 1999....The Rolling Stones...in eigen tuin.

Mooi man, elpees draaien. 
.

Geen opmerkingen: