vrijdag 17 december 2021

FANMAIL VOOR EEN MSM SUKKEL


 'Dit is hoernelastiek.'

Het valt deze blogger op, en dat leest hij ook op andere nieuwsfora, dat veel simpelen van geest die daar laaghartige reacties neerpennen, de Nederlandse taal vaak niet erg machtig zijn. Terwijl je ze meestal wel moet zoeken in de nationalistische rechtsextremistische hoek. Corona-ontkenners, Baudet-aanhangers. Tegen de regering, tegen de EU, tegen de NPO, tegen de vaderlandse pers. Complotdenkers.

Beetje op een hoop gegooid, maar het zijn m.i. de afgevaardigden van Chronisch Ontevreden Nederland. Ze voelen zich niet gehoord....

Afbeeldingen, deze blogger krijgt ook regelmatig 'fanmail.'

Door lezers, denkt hij, die journalistiek, bloggen, als een soort van menukaart zien, als een jukebox. Vrij vertaaldt: 'Ik wil lezen wat in mijn wereldbeeld past, zoals ik over maatschappelijke zaken waaronder corona denk. Is dat niet het geval, dan is het fakenieuws.'

De reacties, het zijn niet de enige die ondergetekende krijgt, geven een huidig tijdsbeeld neer. Een stroming in de maatschappij staat vijandig tegenover onze rechtstaat, tegen onze democratie ("Het is geen democratie maar een dictatuur"), tegenover de politie, het OMT, de virologen, de Overheid.

En dus tegenover onze vrije Nederlandse pers. Van groot, landelijke dagbladen, tot klein, Beijumnieuws.

Het kan nooit de bedoeling zijn dat een kleine stroming van vijandige zieke figuren de maatschappij of de journalistiek gaat gijzelen.

Dat gaat ook niet gebeuren. Maar waakzaam zijn tegenover zieke ondermijners is en blijft belangrijk.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Amen!

Nooit buigen voor deze lieden.

Johan Fehrmann zei

Er reageert een anoniem, die mag even mailen voor een interview.

Johan Fehrmann zei

En weer reageert een dappere verzetsheld. En natuurlijk anoniem...want een sneue inslag. Vermakelijk om van stiekemerds te moeten vernemen dat je sneu bent.

Johan Fehrmann zei

Verheugend, de stalker reageert alweer,- een intensieve fan van Beijumnieuws. Binnenkort gaat de held naar eigen zeggen "de blogger recht in zijn gezicht 'de waarheid' vertellen. Aldus een nieuwe reaguur.

Verheugend. Dat mag vast op camera. Zo niet, deze blogger heeft een scherpe blik en geheugen, en hij kan een beetje tekenen. Vast en zeker dat onze stiekeme anonieme held daar geen bezwaar tegen heeft.

Wordt een mooi portret.
Komt allemaal toch nog goed. Prachtig. Wat een lieverd deze anoniem...