woensdag 29 september 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (217)

 Het einde

Al een hele poos zit het er aan te komen dat ik afscheid zal moeten van mij trouwe laptop. Dit ding gaat al bijna acht jaar mee en heeft al heel wat met mij beleefd. De letters vervagen op het toetsenbord door al het getik van mij erop. Zo heb ik er mijn boek mee getikt en regelmatig mee gedaan aan schrijfwedstrijden, als ook al sinds 2016 elke week een column produceren. De letters haperen bij het tikken, dan mis ik in mijn tekst weer een ‘n’ of en ‘t’ schijnbaar zijn die het vaakst ebruikt, net als de ‘g’ zoals je ziet. Soms komen er ook nog rare geluiden onder de letters vandaan. Steeds moet ik de zinnen nalezen op spelfouten die ik dus niet bewust doe,  dan vervolgens de rest van de tekst die ik in mijn hoofd heb kwijt ben. Zeer vermoeiend.

Dit wordt dan ook een korte column, aangezien ik me gruwelijk erger aan dit gepruts. Ik schrijf dan ook sneller zo’n 1000 woorden dan dat mijn laptop opstart. Het zal we slijtage zijn, denk ik. Eerst dacht ik nog om er een nieuwe batterij in te doen, maar dat helpt niet voor het toetsenbord natuurlijk. De batterij doet ’t ook niet meer en zo ligt ie aan stroom als ik aan het tikken ben. Mijn laptoppie kan dus ook niet meer mee op reis. 

En jaar of vier geleden heeft ie nog een heel glas wijn over zich heen gehad, waar het ding zich gelukkig niet veel van aantrok. De föhn erop en het tikte weer als vanouds. Nu wordt het dus tijd om alles over te gaan zetten op een harde schijf. Dat wordt nog een heel uitgezoek en een hoop werk, waar ik niet echt op zit te wachten. Het zou ideaal zijn als dat op een makkelijkere manier zou kunnen en zo regelrecht op de nieuwe laptop kan worden gezet.

Helaas ben ik niet zo techneut met dat soort dingen. En welke laptop ik moet kopen? Ik heb geen idee, dus als iemand die tips voor mij heeft dan hoor ik het graag.

Ik heb niet veel wensen, gewoon een goed geheugen, lekker toetsenbord, mooi beeldscherm. Uiteraard moet er Word opstaan, zodat ik weer lekker kan tikken zonder ergernissen… Wie heeft raad?

Dag laptop! Bedank voor je trouwe acht jaren.

2021©Vlindertje73

1 opmerking:

familie de jonge zei

Ik heb hetzelfde gehad en ik heb gewoon een nieuw toetsenbord in mijn laptop laten zetten. En een ssd schijf en toen was mijn 7/8 jarige computer weer zo goed als nieuw (nou ja bijna dan)!