maandag 27 september 2021

MAANDAGOCHTEND (543)




En dan hangt er op deze maandagochtend een misschien wel acht meter lange spandoek voor het hek van basisschool Het Palet aan de Froukemaheerd.

Zie foto boven. Als opvolger van.....

Laten we hopen dat het spandoek er maar kort hoeft te hangen, het is toch godgeklaagd wat de Groningse kinderen Davit en Nunë allemaal in hun jonge kinderleven moeten doorstaan?
Hoe zullen ze het beleven als de Grote Markt voor ze volstaat?
En dan 's ochtends op school arriveren en je naam van je met die van je zusje/ broertje voor het hek zien. 
Op een zaterdag wel Monatoetje- Keijzer de laan uit kunnen sturen, maar geen twee Groningse kinderen een veilige en angstvrije kindertijd kunnen gunnen? Schei toch uit.

Kom op Rutte...Overheid..IND...

Wat moet je er verder van zeggen...bah, zo met kinderen omgaan in dit land.

Foto links, de anderhalvemetermaatschappij (schrijf je anders, maar maandagochtend...) echoot nog wat na in Winkelcentrum Beijum. Die plakdingen op de vloer van de promenade kunnen weg, al is afstand houden nog steeds niet verkeerd.

Foto rechts, honderd meter verderop in de Froukemaheerd, vanaf Het Palet bekeken: yes! Esther heeft haar weerbestendige kast voor verzorgingsproducten. Zie nog eens dit bericht Laat de natte herfst maar komen, spullen liggen veilig droog.

Foto beneden tenslotte, ha, zie de vorige MAANDAGOCHTEND, foto's links en rechts in dat bericht. Er wordt vanaf morgenvroeg wat aan het gehavende fietspad gedaan.

De nieuwe week is weer begonnen, de laatste MAANDAGOCHTEND van september 2021 al weer.

Davit en Nunë moeten hier op school blijven gaan. Punt. Voor de rest een prettige en voor zover mogelijk gezonde nieuwe week toegewenst.

Geen opmerkingen: