vrijdag 24 september 2021

DE WEEK TEGEN DE EENZAAMHEID IS AANSTAANDE

Niet te onderschatten mensen, eenzaamheid in onze maatschappij.

Doe ik er nog toe?

Ziet iemand mij nog? Word ik nog gewaardeerd?

Een ingezonden bericht, en het bericht is ingekort tot het focus op Beijum.

Week tegen Eenzaamheid

Koffie en een goed gesprek in Groningen

Humanitas Groningen en UP! in Nederland organiseren thema groepsgesprekken voor ouderen op 30 september en 8 oktober

Rondom de Week tegen Eenzaamheid organiseert Humanitas Groningen samen met oude-renplatform UP! en de wijken themagesprekken voor ouderen. In een ontspannen gesprek wordt er gepraat over zaken die ertoe doen als je ouder wordt, dit keer met als thema ‘contact’. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo blijkt uit de ervaringen van deelnemers.

De groepsgesprekken brengen ouderen met elkaar in gesprek over thema’s zoals ‘spijt’ en ‘vriend-schap’. Hierdoor ervaren mensen hoe fijn het is om ervaringen en verhalen te delen. Soms loop je alleen over van alles en nog wat na te denken, terwijl het ook fijn is af en toe eens met leeftijdsge-noten van gedachten te wisselen.

Tijdens de gesprekken in Beijum en Groningen staat het thema ‘contact’ centraal. Deelnemers kun-nen dit thema op verschillende manier ter sprake brengen. Hoe leg je bijvoorbeeld contact met nieuwe mensen als je ouder bent? Of hoe onderhoud je contact met familie? Maar ook: hoe verbreek je contact met iemand op een respectvolle manier? Tijdens een kopje koffie mogen alle verhalen, vragen en mijmeringen aan bod komen.

Er zijn geen kosten aan verbonden maar vooraf aanmelden is gewenst. Men kan zich inschrijven voor de volgende data:

Donderdagmiddag 30 september van 15.00-16.30 uur in Beijum over het thema ‘Contact’ in het Heerdenhoes, Melsemaheerd 2 in Beijum. Voor meer en informatie en aanmelden: Jan Knot, mobiel: 06-36585776 of e-mail: janberend-knot@ziggo.nl

Geen opmerkingen: