maandag 13 september 2021

VACCINATIE-PASPOORT SPLIJT OOK BEIJUM

 Mensen, wat een ellende. Verdrietig makend. Wat een tweespalt.

De voors en tegens....wat betreft de corona-maatregelen. Het leeft ook in de grootste wijk van Stad...Beijum. 

Binnenkort alleen maar met een vaccinatie of negatieve test naar binnen kunnen binnen bij....?

Zomaar wat reacties...(FB-Beijum)

Vanaf 25 september ben ik niet meer welkom in restaurants, bioscopen, culturele locaties, evenementen en ceremonies, wordt reizen voor mij beperkt evenals ook een normale deelname aan de "samen"leving. Dit omdat ik mij weiger te bekeren tot het nieuwe QR-code fascisme. Ik zal nooit buigen voor tirannie!

Ik houd mijn rug recht en zal door blijven strijden zolang het nodig is. Jullie ook?
Vanaf 25 september ben ik niet meer welkom in restaurants, bioscopen en culturele locaties evenementen en ceremonies, wordt reizen voor mij beperkt als ook een normale deelname aan de “samen”leving.
Dit allemaal omdat ik weiger me te bekeren tot de nieuwe ideologie.
Ik wist dat dit zou gebeuren en toch word ik er verdrietig van. En boos.
Ik heb het 1,5 jaar geleden al gezegd, en velen met mij, maar wij waren gek volgens vele anderen...... Nee joh, dit is Nederland. DAT gebeurt hier niet.
Nou, welkom in Nederland discriminatieland.
En wat doe jij?
Discrimeer jij mee?
Of ga je nu eindelijk eens je ogen openen?
Ik zal nooit buigen voor tirannie!!

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk. Leuke dingen doen zonder dat ongevaccineerde wappies in je gezicht lopen te hijgen. Van mij mog het nog in de supermarkt worden ingevoerd.

Han Borg zei

Ik ga maar even wat olie op het vuur gooien. In vroeger tijden werden mensen met pest, lepra of andere besmettelijke ziektes in complete isolatie gezet of moest men -in het geval van lepralijders- zich kenbaar maken door met een soort van castagnetten te klepperen als je iemand tegenkwam. Tegenwoordig zijn we in staat om de scherpe randjes van zulke ziektes er af te halen (bijvoorbeeld met antibiotica), zodat mensen er niet meer aan dood hoeven te gaan. Leve de medische wetenschap!
In het geval van covid-19 kunnen we nu grotendeels voorkomen dat mensen in het ziekenhuis belanden, op de IC terecht komen of -in het ergste geval- overlijden, met vaccins. Het overgrote deel van de mensen die dat nu nog wĂ©l overkomt is niet gevaccineerd. Leve de medische wetenschap! En wil je dan niet gevaccineerd worden, ja: dan zul je daar een zekere mate aan ‘isolatie’ voor over moeten hebben. Maar je mag nog steeds naar de AH, hoor. Dat konden die pest- en lepralijders vroeger wel vergeten…de tirannie (!) lijkt me wel verdreven (naar het zesde couplet van ons volkslied), en daarvoor in de plaats kwam de vrije keuze. Ofwel weer volledig mee mogen doen, ofwel jezelf moeten beperken tot een wat saaier leven.

Anoniem zei

Uw vergelijking gaat pijnlijk mank heer Borg.
In het geval van lepra waren mensen zichtbaar ziek. In het geval van covid is IEDEREEN ziek totdat het tegendeel 'bewezen'is met een groen vinkje.
Hopelijk realiseert u zich wel dat u straks weer net zo ongevaccineerd en 'leproos' bent volgens uw controleapp als u niet op tijd uw boostershots haalt.
De principes van de gemiddelde Hollander zijn nogal hol gebleken, zodra het ergens een beetje pijn gaat doen worden ze met alle gemak bij het grof vuil gezet, schuimbekkend en vingerwijzend naar de medemens die wel zijn rug recht houdt.
Fehrmann moet niet zo ontzettend schijnheilig lopen miepen over tweespalt in de samenleving want hij doet er naar hartelust aan mee.

Slappe hap. Bah.Anoniem zei

Ik heb geen rijbewijs en mag daarom niet autorijden; echt belachelijk.
De maatschappij wordt al jaren in tweeen gedeeld: mensen met en mensen zonder rijbewijs.
De mensen met een rijbewijs hebben het privilege te mogen autorijden en anderen niet.
Ik wordt door de overheid ernstig beperkt in mijn vrijheid door uitgesloten te worden van het maatschappelijk verkeer.
Er is nooit bewezen dat mensen zonder rijbewijs altijd een gevaar zijn voor anderen.
Bovendien is de effectieviteit van een rijbewijs is nog nooit bewezen: er zijn nog steeds mensen met rijbewijs die doodgaan in het verkeer.
Dus echt allemaal dikke onzin!

Johan Fehrmann zei

Gelukkig toont de reactie van 13.18 uur wél heel veel saamhorigheidsgevoel...

Anoniem zei

Wat is dat nu weer voor een nietszeggende reactie Fehrmann, ik wens niemand lelijke dingen toe en gun iedereen gezondheid en de vrijheid om te doen en te laten wat hij wil.
En wie nu nog steeds het rijbewijs gebruikt als vergelijking is echt af hoor.

Anoniem zei

Heeft Beijumnieuws een nieuwe beheerder die bepaalt wie goed zit en wie af is? Zeker kun je het vaccinatiepaspoort met een rijbewijs vergelijken. trouwens een veiligheidsriem moet ook om in de wagen, en voor rood licht moet je stoppen. de vrijheid om te doen wat je wil, die vlieger gaat niet op in een samenleving waarin niemand alleen leeft.

Anoniem zei

Vrije keuzes hebben gewoon consequenties.

Anoniem zei

Het verhaal van het rijbewijs geeft aan dat keuzes consequenties hebben. Iets wat elk klein kind hoort te leren.

Geen rijbewijs = geen auto rijden.
Geen kaartje voor het pretpark = geen toegang.
Geen treinkaartje = geen vervoer.

Zo zit het leven en de maatschappij in elkaar.
Of gaan we bij de voorbeelden nu ook dingen roepen met als steekwoorden:

- discriminatie
- vrijheid
- 40 - 45
- uitsluiting

Anoniem zei

Kleine moeite met die QR of even testen. Willen we leven onder de dictatuur van 10 % antivaxxers die hun egoistische vrijheid opeisen ten koste van anderen?

Anoniem zei

En wat nou als je een angststoornis heb die je al je hele leven hebt en nooit meer weg gaat, ik begrijp heel goed dat er bepaalde mensen met onderliggende zaken die zich niet laten vaccineren. Maar zo als gewoonlijk zijn er altijd mensen die beperkt zijn in hun denk wijze en graag wijzen naar naar anderen omdat zij beperkt worden in hun doen en laten. Oftewel het ligt dus allemaal aan de antivaccers dat niet alles open kan en alles weer mag. Tjonge jonge wat een schaamte dat je dit dictatuur van antivaccers noemt. En ja ik ben wel gevaccineerd en toch sta ik achter de mensen die het niet willen, durfen of mogen en hun bedenkingen over het vaccineren hebben.

Anoniem zei

Goeie genade zeg tegen zoveel hersenspoeling kan ik niet op.


Voor wie het engels een beetje machtig is, hier een aardig stukje over vrijheid.
Of ga een spannende zombiefilm kijken in plaats van het 8-uur journaal (u weet wel, het dagelijkse "nieuws" bulletin waar men u vertelt wie the good guys en the bad guys zijn zodat u daar zelf niet meer over na hoeft te denken).

https://americanroninproject.com/anarcho-feudalism/

Toedels

Anoniem zei

Een wappie die het over hersenspoeling heeft. Met natuurlijk een link naar een ranzige wappiewebsite erbij. Het NOS Journaal is dagelijks het best bekeken programma in Nederland, elke dag twee miljoen kijkers. Volgens de wakkere wappie laten al deze kijkers zich hersenspoelen. Wappie heeft zelf onderzoek gedaan en is niet gehersenspoeld.

Anoniem zei

Het woord WAPPIE is nu al de uitvinding van de eeuw, alles en iedereen waar je het niet mee eens bent = wappie. Hoe makkelijk! Je hebt nooit meer argumenten nodig.
En ondertussen maar blijven janken over tweespalt in de 'samen'leving.
Je schrijfstijl verraadt je anonieme reacties Fehrmann, beetje beter je best doen.

Johan Fehrmann zei

Er is een niet doorgelaten reactie gedelete waarin iemand al scheldend verkondigt fat ik afgezien die van Borg zelf heb geschreven om tweespalt aan te wakkeren. En nu is er de lachwekkende reactie hierboven ban iemand die klaarblijkelijk hewft doorgeleerd in het analyseren van teksten.Wel keurig opgeschreven zonder gescheld moet gezegd. Maar wel helemaal mis geschoten qua beschuldiging al zou ik de wappietekst heb geschreven. Maar het valt te proberen om af te leiden. En nee,andere reaguurder, ik heb niks met Han Borg afgestemd. Keep trying.

Anoniem zei

Mooi, wappies die om argumenten lopen te janken. Die tweespalt bestaat al zo lang de wereld oud is, hij wordt alleen nu duidelijk omdat het wappies lastig wordt gemaakt om deel te nemen aan de leuke dingen van onze samenleving. Keuze = consequentie. Laat je vaccineren of blijf thuis.

Anoniem zei

Best raar. Mensen die zichzelf buiten de samenleving stellen middels eigen nieuwsgaring, eigen onderzoek, eigen vorm van wetenschap, en vervolgens zeuren dat ze buiten de samenleving worden gesloten. Ze hebben vooral zelf een groot aandeel in. Ps. Ik schrijf dit, niet JF.

Anoniem zei

Eng he, als mensen buiten de lijntjes kleuren! Echte educatie stimuleert de leerling zelf na te denken, zelf onderzoek te doen en vervolgens conclusies te trekken. De huidige indoctrinatiekampen dienen enkel als doel een gehoorzame eenheidsworst te produceren.
Ik vroeg me altijd af hoe het kon gebeuren dat hele beschavingen ten onder gingen maar nu snap ik het wel. Zelfdestructie door zeer effectieve propaganda.

En over keuzes gesproken: die heb ik nog steeds maar u niet meer. Mocht uw keuze vroeg of laat verkeerd uitpakken dan moet er natuurlijk wel een zondebok zijn om naar te wijzen. Dat het leven minder leuk wordt zonder QR-codes is ook maar een aanname natuurlijk. Ik reisde al nooit met het OV en iedere horecatent die deze toegangsselectie gaat toepassen (want Befehl ist Befehl immers) mag van mij glorieus failliet gaan. We moeten een stuk zelfredzamer worden en terug naar de natuur enzo maar een beetje uitdaging in het leven is nooit verkeerd.

Anyway, ik las dat de vulkaan op La Palma aan het rommelen is, mocht die in zee zakken dan verdwijnt corona als sneeuw voor de zon. Bring it on!
Oh wacht, dat is ook al een complottheorie.

En Fehrmann, excuses voor mijn valse beschuldiging! Ik doelde op het bericht van 23:15u, ik vond het echt een Johan comment.

Nou toedels maar weer!

Anoniem zei

Dan ben je af: 'De huidige indoctrinatiekampen dienen enkel als doel een gehoorzame eenheidsworst te produceren.'
Een totaal geĂŻndoctrineerde student van Google, facebook en Youtube. Ook ik ben geen Jf.