maandag 19 september 2022

BLEIJUMNIEUWS (29)

Ten tijde van hoogoplopende energierekeningen en alsmaar duurdere boodschappen nog maar eens aandacht voor het Sociale Project (ja, met hoofdletters) Smeltkroes in Beijum

Wat hebben ze nou weer voor moois bedacht (naast weggeefkasten, stekjes-initiatieven en acties tegen eenzaamheid,-Stay Connected)?


KLEDING SWAP (Klik de flyer groter)

We worden ons steeds bewuster wat onze consumptie doet met de wereld. 🌍 Steeds meer mensen shoppen hun outfits via een site zoals vinted, of ze gaan lekker een middagje dwalen door de kringloop voor een nieuwe outfit. Voor onze wereld, als tegen gas naar de fast fashion industrie en de vreselijke praktijken waarin kleding gemaakt wordt. Het is heel fijn dat wij er zo bewust mee bezig zijn en we met de dag steeds nog weer bewuster worden. Vind jij dit ook belangrijk? Of heb je simpelweg zin in een gezellige middag? Kom dan naar onze kledingruil! 💚 Je kunt je kleding inleveren bij mij, Isis of Smeltkroes tot donderdag 22 september. Dan is er nog tijd het uit te zoeken, op de dag zelf niet. Hoe werkt het? ✨Wil je langskomen 23 september geef je dat aan dan noteren wij jouw naam. ✨ Wij voorzien jouw inbreng tas van een naam (dit mag je natuurlijk zelf ook alvast doen) ✨ Zoeken het in ons eigen tempo uit ✨ Geven een credit naar de kwaliteit van de spulletjes en die schrijven we naar naast jouw naam in het schrift ✨ En van die credit kun je 23 september winkelen tussen de kleding die wij verzameld hebben. (Je meld je bij 1 van ons en wij kunnen zien hoeveel credit je hebt) ✨✨ Op de dag zelf zal er een duidelijke uitleg staan hoe het allemaal in zijn werk gaat, lees deze dan vooral nog even door of vraag ons om verduidelijking ✨✨✨ Tussen 15.00 en 16.00 willen wij de mensen die geen inbreng hebben maar wel een outfit kunnen gebruiken uitnodigen om voor een bepaald aantal credit te mogen "shoppen". Wij hebben er al enorm veel zin in! Hopelijk jullie/de wijk ook!

De Smeltkroes....een project vooral voor de minima in Beijum waar je Bleijum van kunt worden....

Geen opmerkingen: