maandag 26 september 2022

MAANDAGOCHTEND (563)
Afgelopen zaterdag werden in het kader van de langdurige actie 'hoe krijgen we Plein Oost gezellig en aantrekkelijk' twee grote bloembakken op genoemde plein neergezet.

Zie foto boven, de noordkant van het plein.

Foto links, Plein Oost moet natuurlijk wel in evenwicht blijven, dus we zetten ook nog een aan de zuidkant van het plein neer.

Zo lang als deze blogger in Beijum woont wordt al getracht om het plein op te leuken. Zal het overdreven zijn om te stellen dat er al een miljoen in is geïnvesteerd (van guldens naar euro's)?

Het is een beetje gemakkelijk om schamper over de 'huiskamer van Beijum' te doen, en volgens ondergetekende wordt het ook nooit wat, hij houdt wel van het plein want mooi van lelijkheid, maar de oeverloze en onophoudelijke inspanningen wekken respect op.

Wel één dingetje, geachte bloembakneerzetters, die bankjes die tegen de bloembakken zijn aangezet, heel mooi, maar deze blogger heeft net als velen met hem nogal een lange rug...en dat zit niet lekker met die scherpe rand. Mogen er een paar kussens bij?

Eev'n soezen op de vroege maandagochtend. Soezen met een knipoog.

Rechts, in de Claremaheerd, de ingang naar Plein Oost staan ook bloembakken. Ze zijn er in december 2013 neergezet om....jawel... Plein Oost en omgeving gezelliger te maken.
Ze doen dienst als peukenbakken, er liggen nogal wat peuken in...

Verder nait soezen over ons plein der pleinen...kinderen vermaken zich er prima, zie de Bleijumnieuws van 18.00 uur.

Foto beneden, een flyer op een kinderdagverblijf vlakbij. Ja, realiseren we ons wel wat een voorrecht het is om dagelijks water uit de kraan te krijgen? 
Woensdag is het Nationale Kraanwaterdag...

Misschien ook weer wat overdreven, is er nog een dag in het jaar dat niet De Dag Van....is?

De laatste week van september 2022 is al weer ingegaan.

Blijf vooral voor zover mogelijk gezond mensen...dat is onbetaalbaar.

En een prettige nieuwe week toegewenst.

Geen opmerkingen: