maandag 5 september 2022

ER KLOPT IETS NIET

Deze blogger reed na zijn vakantie Beijum weer binnen en op de een of andere manier dacht hij: er klopt hier iets niet.

Hij kon de vinger er niet op leggen. Puzzelen.

Opeens zag hij het. Anoniem aangebrachte plakkaten zag hij op de achterkant van verkeersverwijsborden. Langs de Emingaheerd, ter hoogte van ingang Beijum Zuid.

Zie foto. Niet goed zichtbaar, maar verderop hangt nog een 'klopt niet' plakkaat. 

Lieve gasten die deze plakkaten ophangen....vinden jullie het wel kloppen om deze teksten aan Beijumers op te dringen?

Wat deze blogger er van begrijpt, hij zat in het buitenland, is er op 8 augustus een demonstratie op de Grote Markt geweest van mensen die overal tegen demonstreerden.
Maar niet voor een beter natuur of voor dierenwelzijn, om maar iets te noemen.

Nee, tegen de Great Reset, wat dat ook moge zijn,  voor omgekeerde vlaggen, Rutte deugt niet, er moet een Nexit komen, corona bestaat niet, de elite wil ons knechten....etc. etc. Tribunalen, Soros....en de hele complot- en negativiteitenkraam bij elkaar.
Het zelfbenoemde 'wij zijn het Volk'....
 er liep nog geen half procent van de Groninger bevolking op de Grote Markt, de ontevredenen....die je het nooit naar de zin kunt maken.

De 'bezorgde burger.' En de oplossing voor dat bezorgd zijn moet altijd buiten henzelf gezocht worden: de politiek, de energieprijzen, de boerenproblematiek, de 'elite' , de journalistiek, de wetenschap.

Daar zit natuurlijk wat in, er is redelijk wat uit balans in de samenleving. Anderzijds, een mens is zelf verantwoordelijk voor zijn mentale toestand, je kunt niet alles afschuiven.

Tip om van 'bezorgdheid' naar optimisme en levenslust te komen: ga eens uit je bubbel, ga eens een weekendje naar een Waddeneiland, lekker uitwaaien, even niet de focus op problemen, en Twitter en Facebook links laten liggen. Voed jezelf even niet met je 'bezorgdheid.'

Met een fris hoofd, optimistische gedachten en met een vrolijke lach help je de wereld eerder verder dan dat je de illusie hebt met tientallen somber gestelde pessimistische 'medestrijders' een leukere en rechtvaardiger samenleving te bewerkstelligen.

Nou niet direct negatief zijn en boeh roepen, daarmee groef je je verder vast in je 'bezorgdheid' en negativiteit, probeer het maar eens.

Want echt, wat je aandacht geeft groeit, dat is een wetmatigheid. Des temeer gebrom en 'bezorgdheid'.....des temeer gebrom en 'bezorgdheid.'

Wie weet, klopt dit ook voor jou, geachte 'strijder.'
En over dat we de 'bezorgden' serieus moeten nemen...'strijder', neem jezelf toch niet zo serieus....
En dat staat los van problemen die daadwerkelijk in de samenleving spelen.

Tweet beneden, een duizendtal mensen protesteerde gistermiddag om gelijknamige reden op de Dam in Amsterdam. Een hakenkruis werd meegetorst. 'Wij zijn Nederland', werd er gescandeerd. Wat een waanachtigheid bij elkaar...Grootheidswaan vooral....met je wij zijn Nederland.

Geen opmerkingen: