woensdag 7 september 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (256)

 Roze monster

In het kader van zorgen, zorgen en nog eens zorgen ben ik zelf weer wat mobieler geworden. Soms ben je sterker dan je denkt en heb ik er voor gekozen dat gemak voorgaat op bijvoorbeeld het OV. Ja, het is een feit. Mijn roze monster staat tot mijn beschikking, wanneer ik wil. Bij slecht weer geen geneuzel over dat ik niet kan, omdat m’n hondje dan nat wordt achterop de scooter. De herfst laat ook niet meer zo lang op zich wachten, de winter volgt er achteraan. Wij zitten dan lekker warm en vooral droog. 

Geen afhankelijkheid, maar onafhankelijkheid. 

Man, wat een vrijheid voel ik plots weer over mij heen komen. 

Me so happy! 

Het OV is ook niet meer wat het ooit was. Normaal kon ik zo met de bus, alleen nu ben ik een uur onder weg en dan nog een heel eind lopen om te komen waar ik veel moet zijn in de week, bij mijn mams dus. 

Het is prima dat er in de stad auto’s geweerd worden, alleen de bussen doen er ook aan mee zo voelt dat voor mij. De lijn vanuit de wijk waar ik woon stopt niet eens meer midden in de stad, nee daar hebben we tegenwoordig Riksja’s voor. Toevallig was ik afgelopen week in de stad en heb er geen één kunnen spotten. Helaas, dus hoe of dat zit…Ik heb geen idee!

Met alle stakingen in het OV kan je ook nergens op rekenen, dus ik reken op mezelf. Ik ben nu van alle gemakken voorzien. Bij mooi weer, lekker op de scooter. Bij slecht weer, lekker in m’n roze monster. Hondje kan lekker mee in beide gevallen. De bus is op de achterhand voor als het andere niet wil starten ofzo… En de bus is makkelijk als je de stad in gaat en een terrasje meepikt. 

Het OV wordt daarbij ook steeds duurder en duurder, snap dat niet echt. In sommige gevallen ben je met de auto goedkoper uit, inclusief parkeergeld dan dat je de bus neemt. Ik dacht toch echt, dat het OV ook bedoeld was om mensen makkelijk en goedkoop van A naar B te brengen. Werkverkeer bijvoorbeeld. Nou tja… Zoals de lijnen hier nu rijden, snap ik dat het makkelijker is om toch met de auto te gaan. Complete drama hier.

Afgelopen week moest ik naar de andere kant van de stad, nam netjes de bus vanwege een feestje wat we hadden. Wat denk je, de bus stopte niet bij de halte en sloeg in die wijk wel vijf haltes over. Dat werd een wandeling van bijna veertig minuten. Niet normaal toch. De reistijd was ook al vijftig minuten. In die vijftig minuten ben ik ook daar waar mijn auto vandaan komt, midden in Friesland ongeveer. 

Vorige zondag lekker met m’n mams weggeweest en haar hond naar het Lauwersmeer. Geweldig vonden ze het. Zo komt zij ook nog eens de deur uit, buiten haar dagelijkse wandelingen. Een andere omgeving is wel eens goed. We hebben plezier gehad, zowel mams, hond en ik. 

De glimlach die ik bij haar zag, ondanks haar vermoeidheid en slappe pootjes, bezorgden mij kippenvel.

Ik ben weer mobiel en weet waar ik het voor doe! 

2022©Vlindertje73

Geen opmerkingen: