zondag 4 september 2022

OOK MUURSCHILDERING IN DE GODEKENHEERD


We krijgen er weer een muurschildering bij.

Zie foto boven, diep verstopt in de Godekenheerd.

Daar rijdt geen doorgaand verkeer langs zoals wel het geval is bij de schildering op de muur van Shoetime


Op deze muurschildering kwamen behalve veel lovende ook de nodige zure reacties binnen.

Het zou een verpauperde indruk geven, en het beeld van Beijum-achterstandswijk zou er door bevestigd worden.

Tja.

Zie nogmaals foto boven....geen sprake van verpaupering, het fleurt de zaak hier op. 
Aldus de persoonlijke smaak van deze blogger.

Zie afbeelding links, een briefje van de kunstenares die dit aan het maken is. Catharina Nieuwenhout is haar naam. Ze schrijft:
Het schilderproject heeft even een pauze. Dinsdag ga ik weer verder. Nog bedankt voor het rekening houden i.v.m. parkeren en de overlast met de brievenbussen.

Even googelen. Ha, zie onderstaande tweet, het komt voort uit Nijestee.
(Tien jaar geleden schilderde Marijke Langius vlakbij wat fraais op de muur in het kader van Kleurwijk Beijum)
 

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is en blijft verschrikkelijk lelijk die graffiti. Het is net als tattoos. Ook gรชnant maar daar hoef ik tenminste niet tegen aan te kijken. Het is onbegrijpelijk dat de gemeente deze ghettomuren toelaat of zelfs stimuleert.

Anoniem zei

Graffiti? Arme.

Anoniem zei

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ graffiti… het is een groot schilderij. Geschilderd door een kunstenares. ‘T is dat je het woord goed geschreven hebt, maar je weet duidelijk genoeg niet wat het inhoud

Anoniem zei

Tja hoe lang blijft zoiets mooi vraag ik me af, ziet het er na 10 jaar niet verschoten uit? En straks zeker weer verontwaardigde berichten over graffitispuiters, dat hou je toch. En waar ligt de grens voor openbare 'kunst'? Moet iedereen altijd alles maar mooi vinden op welk object dan ook? En anders mond houden want je bent een zuurpruim, lekker kort door de bocht.

Anoniem zei

Misschien moet de anoniem van 18:33 het woordenboek er eens op na slaan. Dit is graffiti, weliswaar kansloos lelijke graffiti, maar het is echt graffiti.

Anoniem zei

Het houdt op als iemand het verschil niet weet tussen graffiti en een muurschildering.

Anoniem zei

Een muurschildering is graffiti. Zoek het nou maar gewoon na, domme, domme anoniem.

Anoniem zei

Dom? Wat je zegt ben jezelf als je het verschil niet weet of niet wil weten: ' Bij graffiti ligt de focus op decoratieve naamtags en de maker, terwijl bij muurschilderingen het beeld veel meer centraal staat.' Geniet vh beeld en stap over je zuurgraad heen.

Anoniem zei

Anoniem behoort klaarblijkelijk tot de wappie klasse waarbij je je eigen definities mag bedenken en dan kunt gaan janken als normale mensen je terugfluiten. Ik ben niet verbaasd. Anonieme woont wellicht zelf ook in de Godekenheerd, daar valt dergelijk gedrag vast niet zo op.

Johan Fehrmann zei

Nou ben ik even benieuwd, ook omdat er een nieuw blogbericht over de muurschildering is gepost en verwijst naar dit bericht met reacties: is de laatste reactie nou gericht tegen de vele enthousiastelingen van de schildering, of toch tegen de enkeling die het allemaal vreselijk vindt en het onder graffiti schaardt? Omdat anoniem op anoniem reageert en ik niet weet welke anoniem op anoniem...