zondag 24 april 2022

MUURSCHILDERING WORDT GEÏNTEGREERD IN HET SHOETIME PAND
 "Het is de bedoeling dat woensdag alles klaar is. Al het wit op de boven muur wordt nog ingekleurd. In overleg met Bert van Shoetime ga ik ook het onderste gedeelte van de muur er bij betrekken, eventueel ook het rolluik."

Het was een mooie zondagmiddag en deze blogger genoot van een fietstochtje door 'zijn' wijk. Wat nou, is Michel Velt ook op zondag bezig met de muurschildering moeder-dochter?

Ja dus, ondergetekende trof hem bij de hoogwerker naast genoemde pand. Blogger en kunstenaar waren nog maar net in gesprek of Mirjam Wulfse kwam na een boodschap te hebben gedaan in Winkelcentrum Beijum aangelopen. Even samen op de foto, zie het resultaat boven. Ze was en is vol lof over de muurschildering.

Mirjam was en is niet alleen geïnteresseerd en enthousiast in en over de muurschildering als 'gewone' wijkbewoner, maar ook omdat ze als gedeputeerde van de Provincie Groningen o.a. cultuur/kunst in haar portefeuille heeft. O.a.? Ja, zie deze Wikipedia  pagina voor meer informatie over haar rol en functie(s) binnen de Groningse politiek. "Tijdens corona heb ik 1.2 miljoen euro uitgetrokken voor kunst in Groningen."

Nogmaals de foto, we zien ook twee kunstenaars. Mirjam heeft ooit een opleiding tot meester Goudsmit gevolgd en is docent edelsmeden bij VIJDAG in Groningen.
In 2017 was ze genomineerd voor Vrouw in de media award te Groningen.

Even terug naar de muurschildering. Er wordt her en der een beetje gesteggeld of die nou mooi of lelijk zou zijn. Deze blogger las o.a. ergens dat de muurschildering de wijk 'verder zou verpauperen.'

Wonderbaarlijk. Mirjam: "Ik ben in New York geweest en daar heb ik meegedaan aan een complete street art tour. Street art is in heel veel landen heel gewoon." Michel: "Was dat in Brooklyn? Daar heb ik ook geschilderd."

Het zijn van die mooie ontmoetingen op een zondagmiddag in Beijum. Kunstenaar Michel Velt met kunstliefhebber en politica Mirjam Wulfse.

Foto links, de onderste gedeelte van de muur wordt zoals gezegd ook nog verfraaid. Pak dat grijze rolluik ook even mee inderdaad....En zoals boven beschreven en door Michel gesteld: komende woensdag zal alles voltooid zijn.

Zie ook dit bericht met doorverwijzende links en commentaren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou, 'verpaupering' lijkt me wel het juiste woord voor deze onzin. Wie verzint het om dit soort troep op een gevel te schilderen? Wordt dit de nieuwe hangplek voor de alcoholisten uit het winkelcentrum ofzo?

Anoniem zei

Schitterend! Laat de zuurpruimen toch mekkeren.