maandag 4 april 2022

BLEIJUMNIEUWS (12)


 Dansen. Het woord roept bij deze blogger geen treurnis op. Wel beelden van mensen die Bleijum zijn en door middel van hun lichaam uiting geven aan de vreugde van het leven.

Het zou kunnen zijn dat er ergens culturen op de wereld bestaan waarin tijdens begrafenissen of crematies gedanst wordt, maar in het algemeen roept dansen prettige beelden, gevoelens en gedachten op.

Afbeelding boven, vanaf 15 april, de derde vrijdag van deze maand, kun je Latijns gaan dansen in het Trefpunt.

Dans kan gezien worden als een vorm van non-verbale communicatie tussen mensen, maar het wordt ook door dieren gedaan (paringsdansen). Figuurschaatsen, gesynchroniseerd zwemmen, rolstoeldansen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. 

Ook vechtsporten worden soms gezien als vormen van dans. Beweging in niet-levende objecten kan figuurlijk gezien worden als 'dansen', bijvoorbeeld het bewegen van de bladeren aan een boom. Daarnaast wordt dans ook gebruikt bij verschillende podiumkunsten zoals musical. Dansen is ook non-verbaal vanwege de emotie die duidelijk wordt uitgedrukt door de danser(s). Dans is ook een soort kunst. https://nl.wikipedia.org/wiki/Dans

Geen opmerkingen: