woensdag 20 april 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (246)

 Paasvuur

Na een dikke week doodziek te zijn geweest van de corona, ben ik weer op de been. Alleen nog wel snel moe. Dit mocht echter de pret van de paasdagen niet onderdrukken. 

Wat ik op het nieuws las liet mij wel even schrikken, misschien heb je het wel gelezen over die vrouw die zes paaseitjes opat achter elkaar en daarna in het ziekenhuis belandde. Hoe kan dat nou vroeg ik me af, want zijn nou zes paaseitjes. Ze zijn al zo klein. Nou goed, ergens las ik het vol verbazing, aangezien ik vroeger ook weleens een hele doos bonbons samen met mijn moeder leeg at. We werden er niet misselijk of ziek van. 

En dan nog te hopen dat jullie niet de eitjes hebben gekocht waar die samonella bacterie in zat. Yuk bah. Wist je trouwens wel dat honden dol op chocolade zijn en er helaas niet tegen kunnen, sommige honden moeten het zelfs met de dood bekopen. Leg de eitjes dus zo ver en hoog mogelijk uit de buurt van je trouwe viervoeter.

Eerste paasdag had ik afgesproken met een vriendin van mij om samen een hapje en drankje te doen in mijn achtertuin, In de avond werd het wat frisser en zo besloot ik dat het geen Pasen zou zijn zonder een vuurtje. Dus huppakee de fik erin, Lekker warm, knus en super gezellig. Dat geknapper en geknisper van het hout, ik kan er zo van genieten.

De volgende dag hebben we er weer een feestje van gemaakt, ditmaal in de voortuin met een muziekje en een dansje, gewoon even lekker gek gedaan hier op 't pleintje. Man wat hebben we een lol gehad, met meerdere buren en gezelligheid kent geen tijd. 

Dit jaar was het een top paas weekend, met ei, vuur en hapjes en drankje, muziek en veel gezelligheid. Je hoeft er niet eens de deur vooruit. 

Hier hebben we derde paasdag blijkbaar, want er komt net appje binnen. Restjes opmaken en je biertje staat koud. Yes, ik kom eraan, ergens hoorde ik al stemmen en kan haar telefoon hier horen pingelen. Verder heb ik niet zo veel te melden, het is al verrot genoeg in de wereld, Mijn hoofd werkt ook nog niet zo goed mee als dat het zou moeten. Het zullen wel de gevolgen van de corona zijn. Volgende week kom ik weer met een normale column, waar enigszins weer inhoud in zit, dat beloof ik. een hele week tijd om het uit te dokteren.

Vergeet vooral niet te genieten van de zon en smeer je goed in. de zonkracht is hoog.

Vlindertje73

Geen opmerkingen: