vrijdag 15 april 2022

NOG EEN MUURSCHILDERING...NU BIJ SHOETIME
Michel Velt zal op 15 april aan de Stoepemaheerd beginnen met zijn schildering. Naar verwachting zal zijn kunstwerk op 22 april af zijn. Ook maakte Velt al drie grote muurschilderingen in het winkelcentrum van Beijum.

Bovenstaande foto werd met bovenstaande tekst opgestuurd door een Beijumer.

De zijmuur van Shoetime werd afgelopen week wit geverfd. niet zomaar, want er zou weer een muurschilderij bijkomen.

En die kwam vandaag. Of die af is, of dat er een begin is gemaakt, is deze blogger niet helemaal duidelijk.

Foto links is vanavond gemaakt, de hoogwerker staat er nog steeds.

Verderop richting Winkelcentrum Beijum hangen de reiger en de pauw, zie nog eens dit bericht

Er staat ook, als het nog steeds klopt:

Op Kunstpuntgroningen staan alle muurschilderijen rond Winkelcentrum Beijum. Er staat ook een stukje historie bij (lees meer);

De gevelschildering maakt onderdeel uit van het project Pimp je Portiek van woningbouwcorporatie Nijestee en is gefinancierd uit het Nieuw Lokaal Akkoord, een voormalig samenwerkingsverband van de gemeente Groningen en de woningbouwcorporaties. Het kunstwerk valt te scharen onder de noemer community art: kunst voor én door bewoners. Het doel is tweeledig; enerzijds het verfraaien van openbare ruimtes, anderzijds het bevorderen van bewonersparticipatie.

Via de link valt ook te lezen dat kunstenaar Velt verantwoordelijk is voor de muurcreaties.

Michel Velt (1986) begon al op jonge leeftijd met graffiti. Op kunstacademie Minerva leerde hij schilderen en raakte hij geïnspireerd door de kunst uit de periode van de Jugendstil. Deze kunststroming ontstond rond 1890 en beoogde door middel van kunst een mooiere wereld en betere samenleving te realiseren. Kenmerkend is de toepassing van sierlijke elementen, waarvoor de inspiratie uit de natuur werd gehaald. Bloemen- en dierenmotieven zijn een veel voorkomend thema.

KunstpuntGroningen

Geen opmerkingen: