zaterdag 2 april 2022

HONDENBAASJES BOTSEN OOK WEL EENS.

Het  was moeilijk vast te stellen wie het meeste lawaai maakten. De blaffende honden of de krijsende en scheldende eigenaren.

Maar wat een korte lontjes! De beide mensen, wel te verstaan. Onlangs.

Meestal maken hondeneigenaren gemoedelijk contact met elkaar terwijl hun honden elkaar besnuffelen als ze uitgelaten worden.

Maar hier, foto, zuidrand van Beijum, grens met Kardinge, knalde het erover.
De dame links schreeuwend: "Honden mogen hier vrij rondlopen." De man rechts tierend: "Maar je moet er wel de controle over houden."

Man schold nog met een lage en vrouwonvriendelijke opmerking. Klonk erg lelijk en gefrustreerd, maar ja, dat zijn de ingrediënten van scheldpartijen altijd.

Loslopende hond en een aangelijnde hond. Even snuffelen, de machtsbalans onderzoeken. Wie is de baas? Heel gewoon in hondenland.

Het heet met een wat duur woord een parallelproces. De honden botsen, de baasjes doen nog wat harder mee.

1 opmerking:

Anoniem zei

Die man heeft groot gelijk. Losloopgebied betekent niet dat je onbestraft je hond anderen (mensen of honden) kunt laten lastig vallen. Ik roep iedereen op om expliciet mensen die zich hier niet aan houden er op aan te spreken zodat het eens ophoudt want het is verschrikkelijk irritant. Hou je hond aan de lijn of met commando's onder controle als een lijn niet verplicht of noodzakelijk is en kijk daarnaast om je heen ipv op je telefoon als je hond losloopt zodat je andere mensen op tijd ziet en kunt reageren door je hond te roepen en/of aan te lijnen.