donderdag 14 april 2022

DIT JAAR GEEN VRIJMARKT OP VOETBALVELD JALTADAHEERD

Even overwoog deze blogger een vraagteken achter bovenstaande koptekst te zetten.

Want je hebt regels en afspraken, en je hebt mensen die zich er niet aan houden, en toch...

Feit is, er is dit jaar geen organiserende club die de normaal gesproken traditionele Vrijmarkt op 27 april op het voetbalveld tussen het Dirtpark en de Jaltadaheerd wenste te organiseren.

Zoals de Voerman dat nog in 2019 deed (laatste keer voor corona).

Lang verhaal kort, er is geen organiserende club of partij en daarom is er ook geen vergunning voor een Vrijmarkt afgegeven.

Maar er was vorig jaar ook geen vergunning voor kleedjesverkoop in de woonheerden van Beijum, terwijl dit toch redelijk massaal gebeurde....

Er zal vast geen razzia worden gehouden richting kinderen die de 27e wel een kleedje met spullen op het voetbalveld gaan neerleggen, geen idee of er concreet gehandhaafd gaat worden, maar het zou mooi zijn voor de wijk als er volgend jaar weer een organiserende club in de wijk is die de Vrijmarkt zou willen organiseren.

Want het is toch prettig Beijums cultuurgoed, zie nog eens beneden...

Hoe pakken ze dit in De Hunze aan? Daar wel een Vrijmarkt voor kinderen....zonder vergunning...Vanavond 18.00 uur...Twitterbericht beneden...gehandhaafD...

1 opmerking:

Anoniem zei

Menen ze dit echt? Altijd gedacht dat op toen nog Koninginnedag kinderen juist vrij waren om met hun kleedje, spulletjes te verkopen. Maar nu moeten ze dat eerst melden? Wie gaat ze dat vertellen? Dus als kinderen met hun kleedje op het veld gaan zitten om spulletjes te verkopen op Koningsdag! Worden ze weggestuurd? Waar is koningsdag dan nog voor? De grote mensen? Er is niks georganiseerd door de volwassen, maar volgens mij kunnen de kinderen dit prima zelf. Geen vergunning voor nodig, hoop ik.