zaterdag 23 april 2022

MUURSCHILDERING MAKEN KOST MEER TIJD

'De muurschildering nadert zijn voltooïng.' Schreef deze blogger afgelopen woensdag.

Dat was een misvatting, achteraf gezien, kunstenaar Michel Velt is nog steeds niet klaar met de moeder-dochter schildering.

Zie foto, vanmiddag gemaakt. Pand Shoetime.

Ondertussen is er een beetje een discussie gaande, tussen een zeer kleine minderheid die stelt dat de schildering Beijum geen goed zou doen, en dat het lelijk is, en een grote meerderheid die het juist mooi en prachtig vindt.

Alles best, deze blogger vermoedt dat de eerste marginale groep, die jammert en klaagt over 'verpaupering', niet alleen ontevreden is over de muurschildering maar over meer zaken in de/het eigen leven(s). Chronisch ontevreden burgers tevreden stellen is niet te doen...

Zie ook nog eens het bericht met video van vorige week zaterdag

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het oerlelijk. Dat mag toch gewoon? Smaken verschillen.

Anoniem zei

Prachtig. Veel meer van dit graag.

Anoniem zei

Anoniem van 19:09. Je mag dit niet gewoon lelijk vinden. Er is dan iets mis met je eigen leven volgens onze blog psycholoog. Leuk hè? Zo'n man die jou niet kent maar dit toch aan de hand van een paar berichten kan bepalen?

Johan Fehrmann zei

Anoniem verwoordt het mooi, hij kent deze blogger, die geen psycholoog is van beroep, niet, toch strooit de persoon al jaren met kwalificaties richting hem. Het doet me verder wel deugt dat onze grappige Anoniem me macht toedicht. Geweldig....ik schrijf wat en bepaal. Heerlijk. En wat fijn om een fan te hebben die Beijumnieuws intensief volgt. Ik denk dat er helemaal niks mis is met Anoniems leven, dat moet wel een gelukkig persoon zijn...

Kees Huizenga zei

Mijn advies is: ga eens kijken bij het pand van Shoetime.

Ik ben waarlijk getroffen door die zachte, warme ogen van dat meisje en van haar moeder. De wederzijdse liefde spat er van af!

Kijkt u eens naar de glinsterende wangen van dat meisje. Alsof het een foto is. Nee, Michel Velt werkt met spuitverf.

Kijk eens naar de open handen van de moeder. Voelt u de verbinding en de inclusiviteit?


Gistermiddag tegen 17:00 uur heb ik Michel Velt mijn warme complimenten gegeven. De reiger bij Lidl heeft hij ook gemaakt als muurschildering. Verder kunt u in de Atensheerd een pauw van hem bewonderen. Met prachtige kleuren. Ik weet niet of hij de gevelschildering met de papegaaien gemaakt heeft. Eveneens in de Atensheerd. Waarschijnlijk wel, maar zonder zijn handtekening ("Michel").

Michel Velt geeft de gevels in Beijum een kunstzinnige en warme meerwaarde. Een mooie uitstraling. Heel goed dat de gemeente Groningen hem benaderd heeft.

Chris zei

Dit is dus inderdaad lelijk en los daarvan is het technisch ook geen goede oplossing. Een dergelijke muurschildering is niet goed te onderhouden. Nu ziet het er wellicht nog redelijk uit, maar over een ã twee jaar is dat anders en zet het verval in.

Zodra er vervuiling op komt en de verf slijtage gaat vertonen, ziet het er al snel niet meer uit. Kortom dat past niet bij een strak en aantrekkelijk winkelcentrum.

Dit soort muurschilderingen is leuk voor op een slooppand. Niet voor panden die nog langer mee moeten.

Anoniem zei

Wauw wat ontzettend mooi.

Anoniem zei

Ik wil nu ook graag een schilderij op de zijmuur van mijn hoekwoning, ik ben er alleen nog niet uit of het een levensgrote Joop Klepzeiker wordt of een Zelensky op hoge hakken en een halo boven zijn hoofd.

Anoniem zei

Dit is zo mooi.

Kees Huizenga zei

Een beeldende impressie


Michel Velt vertelde mij afgelopen vrijdagmiddag dat de aanwezigheid van dat raam, door de rechterarm van de moeder, hem vele hoofdbrekens had gekost. Hij moest ruimtelijke berekeningen of inschattingen maken.

Vandaag bekroop mij de beeldzinnige nabeschouwing dat de liefdevolle rechterarm van de moeder door dat huisraam breekt. Of reikt. Onvoorwaardelijk! Dat raam is geen obstakel of hindernis om de moederlijke armen voor dat meisje te openen. Onbegrensde liefde. Ik blijf diep ontroerd. Vervolgens dacht ik aan mijn eigen moeder...


Verfkwaliteit

Volgens mij zit in de spuitverf een soort beschermolie, waardoor de verfkwaliteit goed blijft. Zie de andere foto's van Michel Velt in Beijum uit 2020. Die zien er nog steeds uitstekend uit. Ik verwijs naar de uitmuntende pauw aan de Atensheerd. Met zeer felle kleuren!


Opleiding

Michel Velt is nu 36 jaar. Zijn opleiding kreeg hij aan de Kunstacademie Minerva in Groningen.

Kees Huizenga zei

Een stoute correctie: in mijn laatste reactie verwees ik naar de "andere foto's van Michel Velt in Beijum uit 2020".

Dat was een taalkundig grapje. Zie de voorgaande zin. Tevens een compliment. Zijn muurschilderingen zijn zeer zuiver. Ze lijken, ik herhaal dit, op foto's.


Die pauw van hem is onwaarschijnlijk mooi. Ik ga binnenkort nog eens kijken. Omdat ik wil weten of dit een olieverfschilderij is. Vanwege de glanswerking.