woensdag 21 september 2022

GASKRAAN GRONINGEN HEROPENEN IS GEVOELLOOS (GELD BOVEN MENSEN)


Door de energiecrisis en het door Poetin, vriend van uiterst rechts Nederland, gebruikte gaswapen, afsluiten van gas naar West Europa, laait de discussie weer op:

Moeten we de gaskraan in Groningen weer opendraaien?

Voorstanders van dit plan zijn uitsluitend met economische belangen bezig. Zoals de gaskraan in onze provincie altijd louter is open gebleven in verband met financiële voordelen. Het welzijn van de Groningers heeft er nooit toe gedaan.

Nergens is vanuit genoemde groep voorstanders enig inlevingsgevoel te bespeuren richting Groningers. Praktisch alle voorstanders van het hervatten van de gaswinning wonen buiten de provincie.

De simpele riedeltjes: geef de Groningers een dikke zak met geld om hun leed te compenseren. Of nog erger: koop ze uit. Vreemd genoeg wordt dat laatste, het uitkopen, geuit door lieden en politici die fel gekant zijn tegen het uitkopen van de boeren. Want ze zijn 'voor onze boeren.' Maar op de een of andere vreemde manier niet 'voor onze Groningers.'

Met name extreem rechts orakelt veelvuldig over 'de onbetrouwbare Overheid.' Tja, wat zou diezelfde Overheid betrouwbaar zijn als het rücksichtslos het belang van geld boven 'Groningen' zou stellen. Not.

De situatie in en rond Beijum lijkt me niet erg bedreigend. Maar je zult maar rond Loppersum, Uithuizen of Huizinge wonen. Angst, trauma, psychische problemen, wanhoop. 

Er gewoon overheen walsen, zeggen voorstanders van het heropenen van de gaskraan. Vooral de kille en meedogenloze lieden van Forum voor 'Democratie' blinken uit in egoïsme en een asociale opstelling.

Dat is wellicht niet erg bijzonder, de leider, Baudet, is een narcist, en dat zijn mensen zonder empathie, zonder medegevoel naar anderen toe. Volgelingen van die club zullen dientengevolge niet overlopen van empathie.

Dat er überhaupt nog een Groninger op deze partij stemt is diep onbegrijpelijk.

Maar het is een zware dilemma: er zit nogal wat gas onder de Groningse bodem. En gas is geld.

Anderzijds, het wordt tijd voor duurzame en milieuvriendelijker energiemogelijkheden. Maar ja, dat kost ook weer geld.

Ondertussen wonen er in de provincie Groningen mensen die net als iedereen graag veilig en beschermd willen wonen.....

Update 12:40 uur, en de discussie leeft:  

Geen opmerkingen: