donderdag 31 juli 2008

HET IS WEER ZOVER


Van de site http://www.dvhn.nl/

De provincie Groningen heeft een zwemverbod uitgevaardigd voor recreatieplas Kardinge. In het water heeft waterschap Noorderzijlvest een drijflaag met blauwalg aangetroffen. De provincie heeft borden geplaatst om recreanten attent te maken op het zwemverbod.
Blauwalgen produceren stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mens en dier, zoals honden. Inslikken van water kan leiden tot gezondheidsklachten. Klachten die optreden wanneer men in aanraking komt met blauwalg lopen uiteen van huidirritatie, hoofdpijn, koorts, oorpijn tot maag- en darmklachten.
Zodra de blauwalgen zijn verdwenen, bij kouder weer en bij regen en wind, verwijdert de provincie de verbodsborden bij de zwemplassen. Informatie over mogelijke gezondheidsklachten staan vermeld op de website van de GGD Groningen,
www.ggdgroningen.nl onder Gezondheid, Milieu en Gezondheid, zwemkwaliteit. (DvhN)
Zwemverbod of niet, bovenstaande foto die om 16 uur is genomen laat zien dat niet iedereen zich het verkoelende water van het Zilvermeer laat 'afnemen'. Er wordt nog redelijk veel gezwommen en het aantal kinderen in het water was om 16 uur opmerkelijk.
Op het bord staat de afkorting W.H.V.B.Z. Klik de foto groter. Zie hiervoor ook http://www.kaderbv.nl/WHVBZ.html

Geen opmerkingen: