woensdag 2 juli 2008

STROOMSTORING TREFT BEIJUM

Dat je een paar uur niet kan bloggen is niet zo'n ramp. Maar je zult maar hoogzwanger zijn, je vliezen breken en je kunt niet bellen. Of je wil een ambulance oproepen of de brandweer zo snel mogelijk laten komen. De waterstoring in februari was lastig maar er kon toen wel via televisie, internet en telefoon gecommuniceerd worden. Voor zover bekend heeft de reeds opgeloste situatie niet tot nood- en panieksituaties geleid.

Het DvhN kwam met dit korte bericht op de site:
De wijk Beijum in Groningen heeft te kampen met een stroomstoring. Die is vermoedelijk veroorzaakt door een kapot getrokken kabel. Essent weet nog niet wanneer het probleem verholpen zal zijn.

Via een buurman begreep ik dat de storing omstreeks 10.15 uur verholpen was. Er zijn in Beijum nogal wat mensen op vakantie en het is de vraag of de electiciteit in al deze huizen automatisch weer aan slaat. Dit kan lekkende diepvrieskisten en diepvriesvakjes als gevolg hebben. Deze site zal niet door iedereen worden bekeken maar toch even een oproep aan de oppasser van huizen van vakantievierders:
Controleer de electriciteit even als je op het huis van de buren of kennissen past. Denk aan lekkende diepvriezen en aquaria die uitgeschakeld kunnen zijn!

Geen opmerkingen: