donderdag 31 juli 2008

KUNNEN DEZE MANNEN NIET BETER NAAR HUIS?
Twee keer zag ik ze vandaag, de mannen van de DSW, maar dan alleen in de schaduw. De eerste keer staand onder een boom om verkoeling te zoeken. Dat was op het heetst van de dag, omstreeks het middaguur. Om half twee trof ik ze weer, lamgeslagen door de hitte en tot niks komend." Eigenlijk mogen we niet zitten, daar kunnen we gedonder mee krijgen. Maar zet ons maar zittend op de foto en schrijf een positief stukje over ons." Wat moet je negatief over deze mannen schrijven, er valt niks lulligs over te melden."We mogen boven de 28 graden al niet werken van de ARBO-dienst, zoals het vandaag is kom je amper aan je bezigheden toe." Waarom ze dan toch aan de bak moeten op een hete dag als vandaag? Een mooi arbeidersverhaal volgt, over hoge heren met hoge salarissen die met hun ventilators op kantoor de regels aan hun laars lappen. En "als de ARBO-dienst dit krijgt te weten dan hebben ze een probleem, je kunt hier in de hitte wel een hartaanval of iets anders krijgen."
Ik geef ze gelijk, het is niet werkbaar in deze hitte. Ze gaan voor de flauwekul van de ene schaduwrijke plek naar de ander, aan werken komen ze niet toe. Waarom geeft de Dienst Sociale Werkvoorziening deze, normaal gesproken hardwerkende, mannen geen vrijaf op zo'n tropische dag als vandaag? Of een aangepast tropenrooster?
Eigenlijk hoort hier even wederhoor bij, de mening van de ARBO- dienst en DSW mag ook gehoord worden. Maar in verband met de hitte zet ik me eerst met een koel pilsje in de tuin. In de schaduw uiteraard. Ik ga later uitzoeken hoe het zit met de regel dat boven de 28 graden deze mannen vrijaf horen te krijgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

ja van hogere hand weten ze dat er met dit warme weer toch geen productie geleverd wordt, en er wordt echt niet moeilijk gedaan als deze heren betrapt worden als ze liggend in de schaduw onder een boom worden aangetroffen, het enigste wat ze zeggen is, ga ergens zitten waar de mensen je niet zo snel zien, en stel je verdekt op.
Het zijn meestal de voorbijgangers die lopen te klagen.