vrijdag 4 juli 2008

VUURWAPEN EN HENNEPKWEKERIJ

Op www.buurtlink.nl staan de volgende berichten :

De politie heeft woensdagochtend in een woning aan de Hiddemaheerd een vuurwapen en gaspatronen aangetroffen en in beslag genomen. De politie beschikte over informatie dat de bewoner van de woning, een 39-jarige man, in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij een doorzoeking werd het wapen en de munitie gevonden. Ook trof de politie een zakje aan met vermoedelijk een hoeveelheid drugs. Onderzoek moet uitwijzen of in het zakje daadwerkelijk drugs zit. De verdachte zal binnenkort worden gehoord.

De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Bottemaheerd en de Baken twee hennepkwekerijen opgerold. In de woning aan de Bottemaheerd bleek de 35-jarige bewoner thuis. Hij erkende in een slaapkamer en in een kruipruimte in een kast een hennepkwekerij te hebben ingericht. De plantage met 700 hennepplanten werd ontmanteld en opgeruimd. De bewoner ging vrijwillig mee naar het politiebureau. Hij mocht na het afleggen van een verklaring weer naar huis. Dezelfde middag werd in een woning aan de Baken ook een hennepkwekerij aangetroffen. Hier lieten de bewoners, een 35-jarige man en een 33-jarige vrouw, de politie niet binnen. Met een machtiging werden de agenten uiteindelijk wel toegelaten. Zij gaven direct toe dat in het pand een kwekerij met ruim 100 planten aanwezig was. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. Ook hier werd de plantage opgeruimd en vernietigd. Beide bewoners werden meegenomen naar het politiebureau. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt tegen de Stadjers proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het proces-verbaal beslissen wat met de verdachten zal gaan gebeuren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hierbij een mooi artikel uit TROUW van vandaag over het belang van buurtwebsites. Om de sociale samenhang in de wijk of de buurt te bevorderen. Tegen de fragmentarisering van de maatschappij, waardoor veel mensen in een isolement komen. Niet ieder voor zich, maar SAMEN verantwoordelijk.
Kortom: gemeenschapszin en nabuurschap (noaberschap). Digitaal alert en assertief zijn. Een praatje met de buren is overigens ook aardig...

Zie:
http://idealen.trouw.nl:80/nieuws/laatste/buurtsite-moet-sociale-samenhang-stimuleren