maandag 2 mei 2022

BLEIJUMNIEUWS (15)


Is het wel Bleijumnieuws?

Deze blogger twijfelt nog een beetje, of hadden ze ruzie? In dat geval is het natuurlijk niet iets om Bleijum van te worden.

Maar hij vermoedt dat het om een paringsdans gaat. Om dé daad. 
In elk geval de aanloop er naar toe. Maar nogmaals, hij weet het niet zeker.

Genoemde daad is, afgezien van de lust en het genot wat erbij kan komen kijken vaak een voorbode van nieuw leven. De lezer staat er natuurlijk niet dagelijks bij stil, maar praktisch iedereen die op aarde rondloopt is na dé daad geboren. Mens en dier....

Zie de foto's en de video beneden. Een paar dagen geleden midden in Beijum, zomaar op straat (fietspad).
Volgens vriend Google heet het 'de balt.' wat deze blogger waarnam. Een mannetjeseend die wel erg dominant een vrouwtje 'besprong.'

 Tijdens de balts (de dans) tonen zij hun mooiste kleuren om het vrouwtje te verleiden. De eenden vrouwtjes zoeken namelijk hun partner uit op uiterlijk, maar ook op gedrag. Het eenden vrouwtje toont door haar gedrag al aan wie haar eigenlijke partner is, ook al zwemmen er meer mannetjes om haar heen.

Van nieuw leven wordt een mens Bleijum. En daar werd hier, foto's, video) hoogstwaarschijnlijk aan gewerkt.

De mensensoort streeft rondom dé daad vaak gelijkwaardigheid na. Dat doen ze niet in Eendenland, laat staan in heel Dierenland.
Overheersen, agressieve mannetjes, onderdanige vrouwtjes.

Deze blogger twijfelt derhalve nog steeds een beetje aan het Bleijum-gehalte van dit bericht. Maar ja, voortplanting, dat is toch iets om Bleijum van te worden?

En dat agressieve van de mannetjeseend....was sich liebt das neckt sich toch?

Liefde, er is niks om meer Bleijum van te worden...

Geen opmerkingen: