maandag 23 mei 2022

BLEIJUMNIEUWS (18)

Bestaat er een mens die niet geliefd en/of gezegend wenst te zijn?

Deze blogger trof de flyer die we zien op de voordeur van De Bron.

Bentismaheerd, achter de Heerdstee.

Geliefd en gezegend zijn, iets om Bleijum van te worden.

Zie flyer, vindplaats van geloof, hoop en liefde.

Nou is deze blogger niet zo van het ge├»nstitutionaliseerde geloof, in het verleden heeft hij teveel gehoord en gelezen over misbruik door 'de kerk', en zolang als een kerk een machtsbastion is waar vanuit angst en dreiging wordt verspreid (als je je niet zus en zo opstelt, zal het niet te best met je aflopen) in plaats van liefde, dan  blijft ondergetekende er het liefst verre van.

Maar die genoemde lelijke aspecten van 'de kerk' heeft hij nooit bij De Bron bespeurd. Aardige mensen, geen gedram, geen gemanipuleer, geen gedreig, wel een enorme dienstbaarheid en hulpvaardigheid, kortom een verbindende plek in de wijk.

Dát is De Bron. En dan verkondigen ze er ook nog eens, en het komt oprecht over, dat je geliefd en gezegend bent. Klik de flyer groter, er staat o.a. :Wil je deel worden van een community voor mensen van 20-30 jaar rond zingeving en spiritualiteit? De Bron, plek in de wijk is een plek voor betekenisvolle ontmoetingen om met elkaar te praten en te delen.

Daar zit niks sturend of bevoogdend in. Nou nog hopen dat je er ook nog relativerend mag lachen, dat de humor er altijd weer komt bovendrijven. Want kerken blinken vaak uit in de ernst des levens.
Maar daar zal vast ruimte voor zijn, schat ondergetekende zo in.

Voor degene die behoefte heeft om zich met De Bron te verbinden, grote kans dat je er Bleijum van gaat worden.

Geen opmerkingen: