woensdag 18 mei 2022

SPORTDAG DHC SCHOOL OP SPORTPARK KARDINGE
De hele afgelopen ochtend kwam er muziek vanuit Sportpark Kardinge dat tot in Beijum te horen was.

Dat moest wel een sportdag zijn.

Enthousiast geschreeuw van kinderen, af en toe een luide stem die door een luidspreker dingen verkondigde of aanwijzingen gaf. Op een gegeven moment was duidelijk te horen: "Gooi jullie afval in de vuilnisbakken."

Tegen kwart over elf fietste deze blogger even die kant op. Hij was toen in de veronderstelling dat de geluiden bij het Kardingerstrand vandaan kwamen. Daar werden nog niet zo lang geleden ook wel eens sportdagen voor scholieren uit de wijk gehouden, zie bijvoorbeeld dit bericht uit 2009 met video. Dat was toentertijd een sportdag voor alle afzwaaiende leerlingen van groepen acht van basisscholen in de wijk.

Maar voor het Kardingerstrand ligt links sportpark Kardinge. De laan naarf de kantines en kleedkamers stond vol met tientallen kinderfietsen.

Zie afbeelding rechts.

Er hing een uitgelaten sfeer, kinderen die zich prettig in het zweet aan het sporten waren, muziekje erbij, blije rood aangelopen koppies.

Na twee jaar corona-beperkingen was het een feest om de kinderen lekker bezig te zien. Alles weer open. Samen genieten van sport in beweging.

Dat allemaal in Kardinge. De sportievelingen zijn van de Dom Helder Camaraschool. Beijum Noord, Even de wijk doorfietsen naar Beijum Zuid en na pakweg vierhonderd meter bij het Sportpark arriveren.


Geen opmerkingen: