vrijdag 6 mei 2022

VIER JONGE ZWAANTJES DOODRIJDEN EN ER VANDOOR GAAN

"Gisteren zijn op het fietspad vanaf de Nijensteinheerd naar Lewenborg vier baby zwaantjes doodgereden door een scooterrijder die tussen 80 en 100 km per uur over het fietspad scheurde. Ik hoop dat iemand je heeft gezien en weet wie je bent! Gewoon doorrijden ook! Geen woorden voor zulke mensen!"

Beijumse stuurde bovenstaande woedende tekst in, ze stuurde de afbeelding mee.

Ze schreef erbij: "Hier gebeurde het."

Beijumers weten (wellicht), dit is de overgang van de Nijensteinheerd naar Recreatiepark Kardinge. Helemaal ten oosten van de wijk.

Nou ja zeg, de woede van de Beijumse is invoelbaar, hoezo hier met +80 op de teller voorbij racen, vier zwaantjes doodjakkeren en doorrijden?

Beijumse: "Het gebeurde tegen kwart over tien, mijn vriend was aan het hardlopen en heeft het zien gebeuren. De Dierenambulance is gekomen en die heeft de vier dode baby zwaantjes meegenomen."

Vier jonge zwanen doodrijden en er vandoor gaan. Als je een ongeluk veroorzaakt ben je wettelijk verplicht om te stoppen en je om het slachtoffer of de slachtoffers te bekommeren.

Ik (blogger) heb geen idee of dit ook voor dieren geldt. Met een doodgereden huisdier, hond, kat, dupeer je een eigenaar. Dat gaat hier niet op. Maar een beetje fatsoen...

1 opmerking:

Anoniem zei

Zwanen zijn een beschermd diersoort dus wat de scooter rijder heeft gedaan is strafbaar ! Overtreding van deze verboden is een economisch delict en kan leiden tot strafrechtelijke vervolging. De verboden worden ook bestuursrechtelijk gehandhaafd.