maandag 2 mei 2022

MENKEMAHEERD VERFRAAID STRAATBEELD
 "We hebben de gemeente Groningen gevraagd of ze bij kunnen springen, er wordt hier onder anderen een border aangelegd, en ook komt er een bank."

Bewoonster Saskia uit de Menkemaheerd midden bijna afgelopen week.

Zie haar op de afbeelding boven tussen de plantjes staan.

Deze blogger fietste een zijstraat van genoemde heerd in omdat hem opviel dat de straat was opgesierd  met groen, plantjes en bloempotten bevestigd met kleurig inhoud aan twee lantaarnpalen.

Burgerinitiatieven om woonheerden op te kalefateren vinden meestal gehoor bij de gemeente Groningen. Een straat of wijk leefbaarder maken, het woongenot vergroten, daar wordt in de regel subsidie voor verleend, hulp voor aangeboden.

Zie bijvoorbeeld nog eens bijna een half jaar geleden dit initiatief in de Jaltadaheerd
Of de hulp van de gemeente Groningen voor de Weggeefkast van Esther aan de Froukemaheerd

Foto links, een paal behangen met bloempotten. Als de lezer goed kijkt is boven de grijze geparkeerde auto rechts op de achtergrond nog een gedeelte van bloempotten aan een paal te bewonderen.

De Menkemaatjes zijn lekker bezig. Komende zomer daar op een zwoele avond  samen met buurtgenoten een wijntje drinken op een bankje tussen de planten, bloemen naast de border?

Binnenkort maar even kijken wat Saskia en mede buurtbewoners ervan gemaakt hebben.

Trouwens, een omwonende tijdens het maken van de foto's: "Ik woon hier al meer dan 35 jaar, binnen afzienbare tijd ga ik je oude foto's sturen voor de serie 'Oude Doos van Beijum.'"

Kijk, dat is het betere werk. De wijk verfraaien. En Beijumnieuws en Beijumers willen trakteren op mooie historische foto's. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk, ik ben heel benieuwd naar de oude foto’s van de Menkemaheerd.

Marieke zei

Mijn oude straat ziet er gezellig uit :)