maandag 23 mei 2022

MAANDAGOCHTEND (573)

 Vaker gesteld, er valt van alles te mopperen op de gemeente Groningen.

Maar niet tot zelden over het aanpakken van oneffenheden in de fysieke wijk Beijum.

Deze blogger baalt ook wel eens over het een of ander, behalve blogger is hij ook gewoon burgerman, maar het moet gezegd: hij signaleert de ene aanpak of renovatie na de ander in 'zijn' wijk.

Wellicht een voute opmerking volgens sommige lezers, maar zal het te maken hebben met de hopelijk wegebbende status van achterstandswijk inzake Beijum? Daar gaat immers geld naar toe, want opbouwen zullen we de/een 'probleemwijk.'

Nou verder even niet te moeilijk doen op deze nuchtere maandagochtend. Bakje koffie erin en afvragen wat er nou weer staat te gebeuren langs de Zuidwending, knoal deur Beijum, naast basisschool Het Palet.

Zie foto boven. Er staat van alles klaar voor een omzetting/ verwijsroute. Geen idee waarvoor. Gevalletje van 'na de foto komt het verhaal.' Wordt vervolgd.

Foto links, de Heerdenaanpak in de Grevingaheerd is nog steeds bezig. Speelveldje, fietspad, het krijgt een nieuwe look.  Beneden, even 22 seconden videobeelden van de ontwikkelingen in de Grevingaheerd.

Nee, je kunt niet zeggen dat de wijk Beijum door de gemeente Groningen verwaarloosd wordt. Voor allerhande opbouw/renovatieprojecten in de wijk wordt geluisterd naar de inbreng van bewoners.
Kom daar maar eens om inzake de Korrewegbrug, waar Rijkswaterstaat zich als een soort van dictator opstelt en adviezen van bewoners uit De Hunze en Beijum aan de arrogante laars lapt (hoogte, vorm van de nieuwe brug).

De laatste volle week van mei 2022 is begonnen. Maak er wat van, en blijf vooral voor zover mogelijk gezond.

Update 12.20 uur, deze blogger was in de veronderstelling dat het fietspad langs de Zuidwending zou worden aangepakt. Maar dat blijkt niet het geval te zijn.
Zie foto beneden, de naast het schoolplein van Het Palet staande zendmast heeft weer een update gekregen.
Zie afbeelding beneden, goed door het groen heenkijken.


Opvallend, deze blogger herinnert zich gesteggel en gedoe ooit in De Hunze i.v.m. de komst van een zendmast, tijd geleden.
Hier, naast een schoolplein waar kinderen  spelen, maakt niemand zich druk om de stralingsmast.


Geen opmerkingen: