zaterdag 7 mei 2022

VANDAAG MAG JE NAAKT TUINIEREN

Nou ja, zie koptekst, of het echt mag weet deze blogger niet, hij is geen jurist. Je zou denken dat je in je blootje in je eigen tuin mag zitten. 
 
Of er onkruid  mag lopen wieden. Maar mag het ook in je eigen voortuin die aan de openbare weg grenst?

Hoe het ook zij, en hoe bedenk je het, het is vandaag Naakttuinierendag.

Dus kijk er niet raar van op Beijumers als u vandaag uw buurman of buurvrouw naakt ziet schoffelen in de tuin. Bloot bloemetjes planten?

Tien jaar geleden besteedde Beijumnieuws al eens aandacht aan deze bijzondere dag, zie nog eens dit bericht

World naked gardening.

Every year on the first Saturday in May, gardeners are encouraged to shed their clothes and tend their gardens naked, just as nature intended. The free-spirited proponents of naked gardening are usually nudists. But it’s not just other nudists that are encouraged to garden in the buff. It’s anyone who desires to experience a stronger bond with nature.

Lees hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Tijden veranderen, maar lekker in de tuin spelen met je schoffel of tampeloeres blijft van alle tijden. Wij herinneren ons ... Aan het Meer van Genève, in Clarens, huurde Willem III in 1875 een villa. De koning werd er bij herhaling op zijn balkon waargenomen in een opengevallen ruiterjas, zonder daaronder kleding te dragen, dit in het zicht van de passagiers op de stoomboten. Hij maakte er tevens een gewoonte van in adamskostuum in het meer te zwemmen, waarbij hij aan wal eveneens door de bootpassagiers naakt gadeslagen kon worden. Toen hij voor dit vergrijp voor de rechtbank gedaagd werd, beriep hij zich op zijn onschendbaarheid als koning.