maandag 11 juli 2022

BLEIJUMNIEUWS (24)"Ik vind Beijum een prachtige community om in te wonen en te werken."

Was getekend, Sami Johnson. 
Sinds een half jaar is hij Beijumer.

Hij tracht zich de Nederlandse taal eigen te maken, de in India geboren Sami redt zich zo goed en zo kwaad het kan met een mengelmoes van Engels en Nederlands.

Flyer boven, een aanbod om Bleijum van te worden. Mime, clownerie....en veel meer...

Na de zomervakantie... naschoolse interculturele theater.
Theaterdocent en ook...sinds kort squashcoach in Sportcentrum Kardinge.

Dag Sami, kun je je even voortellen?

 Zeker, ik groeide op in India, omringd door kleuren, diverse culturen en traditionele Rajasthani-muziek. Afgelopen december verhuisde ik naar Beijum met mijn vrouw, die als promovendus werkt op de afdeling Archeologie van de universiteit. 
We houden van deze buurt vanwege de diversiteit aan mensen en de bomen en de natuur. Ik ben theatermaker en leraar in het basisonderwijs, mijn interesse voor theater begon al op jonge leeftijd en ik deed mee aan vele lokale theaterproducties en speelde later in talloze korte films van onafhankelijke producenten. Ten slotte, begrijpend dat theater mijn roeping is, schreef ik me in aan de Calicut University en studeerde Theater en Schone Kunsten, gespecialiseerd in kindertheater. 

Ik werd opgeleid als regisseur en genoot ervan om betrokken te zijn bij alle segmenten van de theaterproductie. Een van mijn favoriete regie-ervaringen was zijn toneelstuk "Androcles and the Lion", waar ik lokale theatermakers uit Kerala samenbracht in de vorm van Commedia dell'Arte. Ik nam deel aan verschillende internationale theaterfestivals, met als meest opvallende de ITFOK, het internationale theaterfestival van Kerala. 

Verder nam ik deel aan verschillende workshops met de beroemde Franse regisseur Arianne Mnouchkine, die een van de grootste invloeden was in zijn regiestijl. Tijdens mijn functie als fulltime Theaterdocent op een prestigieuze internationale (IB) school, leerde ik hoe ik theateronderwijs moest benaderen bij het werken met mensen van alle leeftijdsgroepen. Momenteel werk ik als freelance theaterdocent en geeft ik workshops in diverse culturele instellingen zoals ARTEZ Hogeschool (Zwolle) en USVA. In mijn vrije tijd geeft ik als voormalig professioneel squasher persoonlijke coaching sessies. 

Ik ben er sterk van overtuigd dat sport en theater met elkaar verbonden zijn door een dynamische en steeds veranderende dialoog tussen lichaam en geest.

Welkom! Zie de flyer.
Foto links, met mijn squash vrienden.

Ok Sami....maak Beijum Bleijer...!

Geen opmerkingen: