vrijdag 1 juli 2022

VANAF VANDAAG ROOKMELDERS VERPLICHT (Brand Hylkemaheerd)

Rookmelder op elke verdieping verplicht vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Met de slogan ‘Check - Koop – Plak’ roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

Nog steeds zijn er mensen die denken dat ze wakker worden van rook. “Als jij slaapt, slaapt je neus ook. Een rookmelder maakt je wél wakker en daarom is ‘ie zo belangrijk. Je houdt meer kostbare tijd over om jezelf in veiligheid te brengen”, zegt Carolien Angevaren namens Brandweer Nederland. De brandweer merkt dagelijks het belang van rookmelders in woningen. “De meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook. Met het eenvoudig ophangen van rookmelders kun je veel ellende voorkomen.”

De rookmelders van nu hebben vaak een plakker op de achterkant. Daardoor wordt ophangen een stuk eenvoudiger. Weten hoeveel rookmelders jij in huis nodig hebt en waar ze moeten hangen? Check rookmelders.nl.

(Ingezonden bericht. Bedenk dat geen rookmelder hebben en wel brand, dat je met lege handen staat....verzekering)

Update 10.30 uur; in een woning aan de Hylkemaheerd was afgelopen nacht een rookmelder direct al een goed plan. Lezers melden dat er een poging tot brandstichting heeft plaatsgevonden en dat er iets brandbaars tegen de voordeur is aangegooid.

Update 11:20 uur, lezers stuurde de foto's. Hylkemaheerd.

Update 17:15 uur, Opsporing Verzocht...Geen opmerkingen: