donderdag 4 april 2024

BEIJUMNIEUWS IN DE STAD GRONINGEN (26)


Er zitten de nodige maanden tussen aflevering 25 en deze 26 uit deze serie. Kwestie van beperking. Juni 2023 was dat.

Maar vanmiddag was het weer eens zover. En thuis teruggekomen zag deze blogger dat twee gemaakte afbeeldingen in het Koude Gat, zijstraatje Herestraat naar de Vismarkt, ook nog eens in het nieuws zijn.

Zie afbeeldingen boven en links, waarover straks meer.

De charmante chauffeuse van deze blogger moest voor iets even in Forum Groningen zijn. Terzijde, loop nog eens mee naar binnen, na eerst in de rij te hebben gestaan, tijdens het openingsfilmpje 

Parkeren in de parkeergarage onder het kolossale gebouw en met de rolstoel in de lift naar boven. Wat een kleine liftjes, de rolstoel paste er net wel en bijna niet in.

Na het bezoekje aan het Forum scheen de zon. En de Grote Markt lag en ligt vlakbij.
Even die kant op. 

Ongeveer driekwart jaar geleden bracht de blogger zijn laatste bezoek aan de huiskamer van Groningen.

Het was bijna een emotioneel weerzien. Mien Stad.
En wat een veranderingen op de Grote Markt. Zie de twee foto´s rechts onder elkaar. Waterpartijen. Geeft levendigheid, Vooral kinderen vinden water leuk.

Wat verder op de Grote Markt opviel is een kwestie van smaak.
Is de binnenstad wat aan het vertrutten? Wat een jacht op gestalde fietsen.

Deze blogger kent een Buurtzorgmedewerkster die vertelt hoe ouderen de Grote Markt noodgedwongen niet meer bezoeken. "Met de bus kunnen ze er niet meer heen en voor een kop koffie of boodschapje kunnen ze de fiets niet meer gebruiken. Want die wordt prompt verwijderd."

Tja, teveel chaos door kriskras gestalde fietsen is niet prettig. Maar hou het wel levendig aub in studentenstad Groningen.

Terug naar het Koude Gat, nogmaals foto's boven en links.

Gemeentebestuur Stad weer op zijn truttigst? Vorig jaar maakte Kunstenaarsduo VAAF de muurschildering die we zien. Woman Life Freedom heet het. Dit als steun aan Iraanse vrouwen die vechten voor hun vrijheid. Fascistoïde Ayatollahs die het in Iran voor het zeggen hebben hebben maling aan mensenrechten/vrouwenrechten.

De muurschildering moet verdwijnen want de vergunning wordt niet verlengd. En het zou te politiek geladen zijn.

Slappe hap. Alles is politiek. De bouw van Forum was dat. Het feit dat we hier vrij over straat kunnen ook. Hoe je maar gekleed wil zijn.

Kom op gemeentebestuur van Groningen....mag het een beetje flexibel blijven of gaan we in de domineesstand?

Geen opmerkingen: