zaterdag 27 april 2024

DAT WAS KONINGSDAG 2024 TE BEIJUM

Er hing vandaag geen uitzinnige Koningsdag sfeer in Beijum maar het aantal vlaggen in het straatbeeld aan de wijk straalde wel iets feestelijks uit. Deze blogger zag vanmiddag redelijk veel rood wit blauw tijdens een rondritje.

Terzijde, gelukkig geen omgekeerde vlaggen, ondergetekende had daar ergens een oproep over gelezen. Meng nou geen festiviteiten met randverschijnselen aub. En nee, de Dodenherdenking is verre van een festiviteit, wel een plechtigheid. Ga daar niet (Dam, Stad) lopen demonstreren stelletje lawaaischoppers van het Eigen Gelijk.

 Eerbied gewenst voor Koningsdag, Dodenherdenking. Voor dat laatste: diepe stilte....

Foto's links en rechts, gewone vaderlandse vlaggen.

Gewone? Ja, zie foto boven, daar hangt een oranje wimpel bij. Kan niet op alle vlaggendagen. Trouwens mooi die vlag van Grunn. Wat de rechter moet voorstellen? By the way, met vlag en wimpel slagen blijkt wel weer te mogen.

Om het maar meteen te verduidelijken: op Koningsdag gaat de vlag uit mét oranje wimpel. Het is de enige officiële feestdag waarbij dit gebeurt, op alle andere feestdagen gebeurt het zonder wimpel. Maar bij de verjaardagen van prinses Beatrix, prinses Amalia en koningin Máxima kan de wimpel weer wél worden gebruikt. RTL

Geen opmerkingen: