donderdag 18 april 2024

ONTWIKKELINGEN DOEFMAT-TERREIN (7) De werkzaamheden op het Doefmat-terrein zijn definitief begonnen.  Je zou kunnen zeggen dat die al eerder gestart waren, als je sloopwerkzaamheden daar ook toe rekent.

Laten we dan maar zeggen dat de opbouwende werkzaamheden zijn begonnen.

Bij opbouwen hoort ook een (opbouwende) relatie tussen omwonenden en het bouwbedrijf dat het werk gaat uitvoeren. Dat kreeg gisteren gestalte.
Fronzek Fotografie en Film stuurde de foto's op. Gistermiddag vond een bijeenkomst plaats tussen bouwbedrijf en Isebrandtheerders. Vragen over hoe en wat werden beantwoord.
Bakkie leut erbij, kopje thee of wat anders.

De meeting vond buiten op de bouwplaats plaats.

Ricardo (Fronczek), vertel, wat werd er zoal gecommuniceerd? "Ter sprake kwam o.a. de wijze van palen in de klei drukken. Zoals eerder verteld, er gaat niet geheid worden maar gedrukt. Er kwamen ongeveer twintig mensen naar de bijeenkomst, onder het genot van een versnapering werd de bouwtekening bekeken."

Dat zorgt dan voor weinig overlast. Fronczek: "In geval van geluid en trillingen gaat het zeker erg meevallen.

 Ik zal binnenkort een foto van de machine sturen die gaat 'drukken.' De machine is dusdanig groot dat wel enkele omwonenden hun huis twee dagen moeten verlaten in verband met de veiligheid."

Geen opmerkingen: