woensdag 3 april 2024

EEN PIKANTE SCHILDERIJ OP DE MUUR VAN DE GYMZAAL

'Klaas Boter is beroemd graffitikunstenaar uit Grunnen. Hij heeft ook bewonderaars onder beeldkunstenaars uit Beijum, zoals op de vuilnisbak te zien. Zijn werk bestaat o.a. uit poedies met dikke billen.'

Staat als reactie onder dit bericht van een paar dagen geleden over een beschilderde vuilnisbak bij Plein Oost.

Dat brengt deze blogger bij de linker foto, vanmiddag opgestuurd door een lezeres. Ze stuurde het op met de tekst: "Ik had vanmiddag een leuk gesprek met Klaas, hij ondertekende net een schildering bij het winkelcentrum, op de muur van de gymzaal."

De blogger bestudeert de schildering even goed en ziet bij de rechterhand, gevuld met spuitbus, staan Klaas Boter Wolf.

De kunstenaar vond het goed dat de lezeres een foto maakte en naar zeggen van de inzendster deed of doet hij dit, schilderen, legaal.

De blogger kent de man niet en hij gaat er vanuit dat hij de schilder is die op grote vrouwenbillen valt. Zie tekst boven, poedies is Gronings voor vrouwen. Ondergetekende zal n.a.v. dit blogbericht even een lijntje uitgooien.
Afbeelding rechts, de blogger ging vanmiddag vanaf een afstandje even naar het kunstwerk kijken.

Begin van de gymzaal, naast de fietsenmaker.

Blogger is niet zo moralistisch wat kunst betreft, maar hij denkt niet dat alle Beijumers beschilderde grote vrouwenbillen in het straatbeeld kunnen waarderen. Is er een grens? Mannelijke geslachtsorganen, moet dat ook kunnen?

En, het ligt eraan waar de schildering wordt geplaatst. Op de muur van kerkelijk centrum De Bron zal vast niet gewaardeerd worden. Of op de muur van een basisschool. Zeden, normen en waarden heet dat. Blogger heeft geen probleem met de afbeelding, laat maar hangen. 

Maar daar zal niet iedereen in de wijk hetzelfde over denken.

Vijftig meter verderop is de beschildering van Michel Velt te zien.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Talentloze graffiti rotzooi.

Anoniem zei

Niet op de muur van een basisschool.....maar door welke leeftijdscategorie wordt de gymzaal het meest gebruikt en dus met deze 'kunst' geconfronteerd? Juist!

Anoniem zei

Wat zit er op z'n hoofd? Een mislukte tattoo? Lekker kansloos weer dit soort ongein. Geen aandacht aan besteden en meteen de fik erin.

Bert zei

Ik vind het best mooi een beetje kunst in de wijk

Anoniem zei

Vind dit echt geen gezicht.. niet passend. Die aan de andere kant is overigens echt prachtig

Renee zei

Prachtig